Omslaget till 'Get On Your Boots'

Har U2 lyckats kopiera ännu ett skivomslag från en annan artist? Det verkar inte bättre.

klicka på bilden för att se den i större format Som uppmärksamma läsare minns utbröt nyligen en diskussion kring omslaget till kommande albumet No Line On The Horizon, föranledd av att den amerikanske musikern Taylor Deupree i sin blogg lite syrligt skrivit att U2 "knyckt" omslagsdesignen från hans och Richard Chartiers album Specification.Fifteen från 2006. Storm i ett vattenglas, kan man tycka, men ändå en som skapade rubriker världen över.

I veckan kom så besked från bandets officiella sida u2.com gällande omslaget till den fysiska utgåvan av singeln Get On Your Boots. Trevligt och ganska snyggt, framför allt i högupplösning.

Döm om u2.ses förvåning när vi idag upptäckte att bilden som pryder omslaget till Get On Your Boots är nästan identisk med den på den tyska popgruppen Preluders album Girls in the House från 2003.

Vi är mycket väl medvetna om att det är en omöjlighet för U2 och deras omslagsdesigner Four5One att hålla koll på varenda skivomslag som någonsin getts ut, men titta på dem! Bara en sådan sak som att stolarna är exakt desamma utom vad gäller färg.

De måste göra det med flit. Väl?

2009-02-01 18:42
Uppdaterad: 2009-02-01 19:58

Relaterade nyheter

Forumdiskussioner

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us