Låtlista, första singel och format bekräftade

Här är innehållet påU2:s nya album. Nu med en bild på den begränsade Samlarbox-utgåvan!

No Line On The Horizon, vilken är producerad av Brian Eno, Daniel Lanois och Steve Lillywhite, påbörjade sin långa resa i Fez i Marocko och fortsatte i Hanover Quay Studios i Dublin, Platinum Sound Recording Studios i New York, för att slutligen knytas ihop i Olympic Studios i London.

Innehåll

Albumet, som har officiellt utgivningsdatum den 2 mars (även om detta varierar mellan olika länder, t.ex. ges den ut i Tyskland redan den 27 februari) kommer att ges ut i fem olika format. I några av utgåvorna ingår en medföljande film av Anton Corbijn, vilken har titeln Linear. Det kommer även finnas möjlighet att köpa en utgåva innehållande ett 64 sidors magasin, som innehåller en konversation mellan bandmedlemmarna och Catherine Owens (som bl.a. regisserat promo-videon Original Of The Species och konsertfilmen U2 3D, red.anm.) och nya bilder tagna av Anton Corbijn.

Första singel

Första singeln blir som väntat Get On Your Boots, vilken kommer att släppas för nedladdning den 15 februari, medan den fysiska singeln kommer ut dagen efter. Som tidigare rapporterats här på u2.se förväntas singeln börja spelas i radion på måndag den 19 januari och det är inte helt omöjligt att U2 väljer att framföra den när de nu på söndag deltar i en konsert i Washington D.C. i samband med Barack Obamas invigning som USA:s president.

Omslag

(klicka på bilden för att se den i större format) Något som inga förhandstips eller rykten ens andats om, är att omslaget till U2:s nya album för första gången sedan War (1983) inte kommer att innefatta en bild av Anton Corbijn. Istället kommer No Line On The Horizon att prydas av en bild av den japanske konstnären och fotografen Hiroshi Sugimoto.

Låtlista

1. No Line On The Horizon
2. Magnificent
3. Moment of Surrender
4. Unknown Caller
5. I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight
6. Get On Your Boots
7. Stand Up Comedy
8. Fez – Being Born
9. White As Snow
10. Breathe
11. Cedars Of Lebanon

Det finns även rykten om att de album som kommer att ges ut i Storbritannien kommer att innehålla ett bonusspår, på samma sätt som den utgåvan av How To Dismantle An Atomic Bomb innehåller Fast Cars. Officiellt bekräftade uppgifter om det saknas dock än så länge.

Format

No Line On The Horizon - samlarbox Som vi tidigare rapporterat här på u2.se kommer No Line On The Horizon att ges ut i fem olika format.
 • Standard CD jewel case: album-CD och 24 sidors booklet
 • Digipak: begränsad upplaga med album-CD, 32-sidors booklet i färg och en utvikbar poster. Innehåller också möjlighet att ladda ner Anton Corbijns film Linear.
 • Magasin-format: begränsad upplaga med album-CD och 64 sidors magasin. Innehåller också möjlighet att ladda ner Anton Corbijns film Linear.
 • Box-format: begränsad upplaga med måttbeställd box innehållande digipak-albumet, en DVD med Anton Corbijns film Linear, en 64-sidors inbunden bok, samt en utvikbar poster.
 • LP: begränsad upplaga av 2-disks svart vinyl med utvikbart omslag och 16-sidors booklet.

  Källa: U2.com

 • 2009-01-16 03:57
  Uppdaterad: 2009-01-16 23:07

  Relaterade nyheter

  Forumdiskussioner

  Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us