Rykte: Turnéstart i Europa

Italienska u2place.com förmedlar ett nytt rykte direkt från Dublin.

Paul McGuinness, Dublin, 2008 En av läsarna på den italienska fansidan u2place.com har meddelat deras redaktion om att U2 hållit ett möte i sin Dublinstudio, Hanover Quay Studios, med fyra konsertarrangörer - detta enligt läsaren som säger sig ha sett Bono, Adam samt studio- och trumteknikern Sam O' Sullivan på plats. Läsaren har enligt uppgift talat med både Bono och Sam som förklarade att en världsturné förväntas inledas utomhus i Europa.

Den vanligtvis inledande delen av U2:s turnéer brukar vara USA men på grund av att albumet blev fördröjt så är den delen istället flyttad till sent i september och oktober. Två italienska konsertplatser "verkar vara bekräftade" enligt samma källa: San Siro i Milano samt Olimpico i Rom och dessutom talades det om ytterligare en plats.

Adam skall senare ha bekräftat en europeisk turnépremiär sent i juni eller tidigt i juli med start i Italien följt av Spanien och Holland - närmare bestämt i Amsterdam. Webbplatsen är dock noga med att poängtera att detta ännu är officiellt obekräftade uppgifter och bör anses som rykten tillsvidare. Bilder och eventuellt fler uppgifter från Dublin utlovas snart.

Vidare presenteras Get On Your Boots som första singel och den ska släppas 19 januari enligt fansidan. Om denna uppgift kommer från egna källor eller baseras på vad amerikanska fansidan atu2.com skrev då de publicerade sina spekulationer om singeln den 7 januari är oklart även om uppgifterna i vilket fall överensstämmer mellan de båda sidorna.

I väntan på U2, Göteborg, 2005 För bara ett par veckor sedan ska en annan läsare, denna gång tillhörande tyska u2tour.de ha stött på U2:s manager, Paul McGuinness, i London. Redan vid detta tillfälle nämndes en turné i Europa under sommaren och att man kommer att besöka Spanien i slutet av juni. Om dessa uppgifter i slutändan skulle visa sig vara sanna innebär det att U2 för första gången sedan turnén för War på åttiotalet skulle inleda en världsturné i Europa.

Det har tidigare spekulerats kring en trekvällarsspelning på irländska Croke Park i sommar. En falsk turnéplan har även cirkulerat på internet som bl.a. gör gällande att U2 ska spela två kvällar på Söderstadion i Stockholm i slutet av augusti 2009 för att nämna ett exempel i en uppsjö av falska rykten det senaste halvåret.

Den enda kommentar som obestridligen kommer från bandet förmedlades via Bono i Q Magazine:s nya februarinummer. Han svarar på en fråga om temat för turnén men säger att han inte vill avslöja detaljer: "Nåja, jag kan inte säga för mycket för då skulle folket på [konsertarrangören] Live Nation dö. Däremot tycker jag att det är rimligt att påpeka att vad vi planerar för utomhuskonserter inte har genomförts förut och att vi har arbetat med detta under en lång tid. Det är verkligen en genialisk ingenjörsprestation."

Slutligen uppmanar vi - återigen - våra läsare att inte köpa konsertbiljetter till påstådda U2-spelningar förrän bandets officiella webbplats u2.com har presenterat en officiell turnéplan, speciellt då det enligt dem själva inte kommer att ske riktigt ännu. Nyligen utfärdades nämligen en varning som förkunnade att "rykten om biljetter till spelningar i sommar är ogrundade".

There are no tour dates for the band at the moment so please don't get stung by buying tickets for shows that don't exist. You can be sure any future live announcements will be made on U2.Com as soon as details are confirmed." - u2.com

Läs fler citat och rykten under rubriken "Turné" på specialavdelningen No Line On The Horizon: fakta, rykten och spekulationer.

Adam Clayton, Dublin 2008.

Källor: u2place.com, u2.com

2009-01-10 16:51
Uppdaterad: 2009-01-11 22:37

Forumdiskussioner

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us