Rykte: Singeln lanseras snart?

U2:s nya singel kan premiärspelas under veckan enligt obekräftade uppgifter. Samtidigt innehåller kommande numret av Rolling Stone en artikel där det nya albumets låtar diskuteras. Uppdatering: Nya rykten pekar på premiär den 19 januari för amerikansk radio.

Inspelning av musikvideon till nya singeln Ett antal fansidor har i dagarna spekulerat kring ett rykte som säger att U2 är på väg att marschera in i 2009 med en ny singel som väntas få sin premiärspelning på radio inom de närmaste veckorna. Spanska u2valencia.com skrev i en nyhetsartikel igår, den 4 januari, att "alla rykten pekar på man kan komma att spela den nya U2-singeln Get On Your Boots under veckan." Webbplatsen upprätthåller "Orange alert"-status under de kommande dagarna för att, som de uttrycker det; "upptäcka det nya soundet från No Line On The Horizon". Samma dag publicerade amerikanska atu2.com en ledare där sidans grundare, Matt McGee, skrev följande: "ryktet säger att vi borde höra U2:s nya singel nästa vecka eller så. Om det inte skulle stämma, var god och avstå från att skicka mig arga mail.". Det senare med hänvisning till den stora utannonseringen som väntades inom 24 timmar som istället skulle bli 72 timmar då albumnamn och utgivningsdatum officiellt bekräftades.

Så här beskrivs Get On Your Boots i det nya numret av brittiska Q Magazine: "Bland övriga omedelbart slående spår finns Get On Your Boots, en flämtade electro-rocker som visar vad bandet ville uppnå med Pop. Med den tidigare benämningen Sexy Boots använder sig detta vanvettiga electro-grungespår av ett rock'n'roll-riff från framtiden med en hip-hop twist i mitten. Bono befinner sig i en flörtig, nedvärderande sinnestämning: I don't wanna talk about wars between nations".

Vi har ännu inte nåtts av uppgifter från någon svensk radiostation eller svenska Universal Music angående en förmodad sverigepremiär av den nya singeln. Skulle ryktet stämma kommer nyheten antagligen att bekräftas av den officiella webbplatsen u2.com inom kort. Tills dess håller vi öron och ögon öppna för att förse våra läsare med de senaste uppgifterna om U2:s nya singel och dess video som spelades in i en engelsk lagerlokal i december 2008.

Hur har Get On Your Boots beskrivits av andra källor? All information om låtarna på den nya skivan finns på specialavdelningen No Line On The Horizon: fakta, rykten och spekulationer.

Rock'n'Roll 2009

Samtidigt har U2 diskuterat några av de nya låtarna i en intervju i nya Rolling Stone. Soundet hos titelspåret No Line On The Horizon började tydligen som en improvisation. "Det är väldigt osminkat och rakt på sak" säger Edge. "Det är rock'n'roll 2009."

Om Crazy Tonight säger Bono, "Den är liksom det här albumets Beautiful Day - den har samma glädje." Rolling Stone beskriver låten, med dess refräng ""I know I'll go crazy/If I don't go crazy tonight," som U2:s mest oförskräckta poplåt sedan Sweetest Thing.

Tripoli är en slående experimentell låt som kastas mellan olika stilar; nära nog operaliknande körmusik, Zooropa-liknande elektroniska slingor och piskande arenarock. Detta medan den ambitiösa sju minuter långa Moment Of Surrender smälter samman gospel av Joshua Tree-mått med en hypnotisk basgång och synkoperad takt.

Läs mer på rollingstone.com eller vår specialavdelning - nu uppdaterad med de senaste beskrivningarna från både Q Magazine och Rolling Stone.

2009-01-19 = premiär för singeln?

atu2.com meddelar nu att Get On Your Boots förväntas vara U2:s första singel från No Line On The Horizon och det som stödjer dess stundande ankomst är två saker:
  • Ett fan i Boston meddelar att WBCN radio igår har utannonserat att den nya singeln skall spelas under nästa vecka. "WBCN är förstås en U2-vänlig radiostation sedan länge".
  • En trovärdig källa hävdar att singeln inte kommer att spelas förrän den 19 januari.
"Amerikanska radiostationer tar emot nya singlar på torsdagar och fredagar för att spelas nästkommande vecka vilket tyder på att singeln kommer att höras nästa vecka eller veckan därpå på sin höjd". Samtidigt ska franska RTL2 ha utannonserat att U2:s nya singel ska spelas på måndag nästa vecka. Det finns dock fortfarande inga uppgifter från svenska källor.

Bono poserar för Q magazine, London 2008.

Källor: u2valencia.com, atu2.com, U2.com, Rolling Stone

2009-01-05 12:20
Uppdaterad: 2009-01-08 00:09

Forumdiskussioner

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us