Nya U2-albumet släpps 2 mars

Efter år av rykten och spekulationer kan vi nu äntligen förflytta oss in i sfären av officiellt bekräftade uppgifter. Dessutom har redan rykten om format börjat cirkulera.

Först sades det att de var "nästan klara." Sedan "hösten 2008." Därefter uttalade sig bandets manager Paul McGuinness och nämnde "oktober." Bono och Edge mumlade något om "november." Men sanningen är att bandet har dragit på definitivt utgivningsdatum så länge att pressen börjat skämta om "No Deadline On The Horizon". För bara en liten stund sedan kom så den efterlängtade nyheten.

U2:s nästa album No Line On The Horizon kommer att släppas den 2 mars 2009.

Albumet är inspelat i Fez i Marocko, i Hanover Quay Studios i Dublin, i Platinum Sound Recording Studios i New York och nu senast i Olympic Studios i London. För produktionen står återigen U2:s gamla radarpar Brian Eno och Daniel Lanois, med lite extra hjälp av Steve Lillywhite.

Mer information kommer förstås så snart vi får den.

Källa: U2.com

Mer om U2:s kommande album hittar du förstås på u2.ses samlingssida Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

U2-special i kommande Q Magazine

Brittiska Q Magazine meddelar nu på sin hemsida att nästa nummer (#271) kommer att ha U2 som omslagspojkar, men redan nästa vecka finner man exklusivt material - inklusive en bakom kulisserna-video - på deras webbplats fr.o.m. den 26 december 2008. Då publicerar man omslaget fotograferat av Gavin Bond. Den 28 december offentliggörs ny information om albumet och dess inspelningsprocess och slutligen lanseras en speciell miniwebbplats tillägnad No Line On The Horizon den 31 december där man kan göra en frågesport, se fler bilder och en video där Adam berättar vad som pågår under fotograferingen för Q.
Källa: Q4music.com

Rykte: Fem olika utgåvor

(uppdatering 2008-09-20)

Den amerikanska fansidan atu2.com skriver nu att U2 kommer att släppa No Line On The Horizon i inte mindre än fem olika utgåvor. Ryktet bygger på uppgifter från den amerikanska shoppingsajten Amazon.com, som listar följande format:

 • CD
 • LP
 • Digi-pack version (CD/Poster/Film Download) - limited edition
 • Magazine version (CD/Magazine/Film Download) - limited edition
 • Box Set version (CD/Poster/Book/DVD) - limited edition

  Som atu2.com påpekar finns ännu inga officiella uppgifter om det nya albumet utöver namn och utgivningsdatum. Vi återkommer så snart vi vet mer.

  Källa: atu2.com

 • 2008-12-18 20:45
  Uppdaterad: 2008-12-21 11:11

  Forumdiskussioner

  Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us