Inspelningen av Vertigo-videon

Helikoptrar, fyrhjuliga motorcyklar, lyftkranar i Spanien… det måste vara videoinspelningen av Vertigo! Regissörerna Alex Courtes och Martin Fougerol samlade ett team på sextio personer för att arbeta med U2 i en avlägsen flodbädd på Spaniens östkust på tisdagen och onsdagen i den här veckan.

Brännande sol, stark vind och även ösregn bara förstärkte den nakna vildmarkskänslan i en avlägsen landtunga i Delta de L'Ebre på den spanska kusten. Den centrala scenen var en gigantisk cirkulär måltavla - omsorgsfullt utlagd i enorma koncentriska cirklar av svart och vit granit i sanden - och, som vanligt mitt i skottlinjen, U2 med deras framförande av den kommande singeln Vertigo exploderande ut över landskapet.

Om man inte visste att man var i Spanien kunde man lätt tro att man var mitt i Nevadaöknen - på ett ställe där de faktiskt brukade testa atombomber.

"Vi har haft hällregn, hård vind och blivit sandblästrade i småbitar", reflekterade Edge vid en paus i inspelningen. "Hur kommer det sig att Duran Duran får åka till Seychellerna och umgås med vackra flickor på lustjakter?"

Bandet träffade Alex och Martin i Frankrike i somras, efter att ha blivit uppmärksamma på deras tidigare verk, speciellt videon till The White Stripes Seven Nation Army. U2 gillade regissörernas förslag till hur man skulle framställa Vertigo, vilken Edge beskriver som "en fantastisk rock'n'rollsång som fångar den oroskänsla som många människor i världen upplever just nu".

Att spela låten ungefär fyrtio gånger på två dagar är, oavsett omständigheterna, inget problem för ett band som är lika sugna som någonsin på att skapa bra musik. "Videor tar alltid tid", sade Adam. "Men jag tar det som en bra chans att öva på låten".

Källa: u2.com.

2004-09-17 12:39
Uppdaterad: 2004-09-17 20:47

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us