Aktuellt med U2-anknytning oktober

Bono och The Edge spelar nya låtar, Daniel Lanois ger nya kommenterarer och slutligen fler musikvideo- och turnérykten.

Bono, 2008 Enligt rapporter från den amerikanska fansidan atu2.com har Bono och The Edge spelat "ett antal outgivna låtar" på en privat tillställning för företaget Elevation Partners i San Francisco och Bono är en av delägarna. Till en början ryktades det dock om att det rörde sig om en fest för att fira U2:s nya studioalbum, vilket alltså inte stämde helt och hållet. Säkerheten lär ha varit på en ytterst hög nivå och inga utomstående släpptes in på restaurangen. Bono höll under kvällen ett tal om sin karriär som musiker och berättade hur man kan utnyttja den erfarenheten inom ett företag för att skapa laganda och överkomma hinder.

Den kanadesiske producenten Daniel Lanois svarade på frågor från publiken under en av sina spelningar nyligen. Oundvikligen handlade ett antal om U2 och arbetet med deras nya album. Lanois talade om hur han anser att en artist inte bör lägga ned för mycket tid på att pyssla med sitt verk i studion utan ser hellre att man börjar om med samma idéer på ett annat sätt. En bakomliggande orsak till att U2 dragit ut på tiden är av personlig natur och en annan svårigheter med schemaläggning. Därutöver tillade han att de vill göra ett mästerverk och att bandet fortfarande skriver låtar. Daniel hade tidigare nämnt hur han vill fånga den spontana känslan i musikskapandet och kanske har även det något med dröjsmålet att göra. Nyligen rapporterades det att han skulle bege sig till New York för att påbörja mixningen av U2:s nya skiva men avslöjade istället att man skrivit om några låtar som redan ansågs vara färdiga. Enligt producenten så har detta lett till en förbättring av låtmaterialet. Slutligen nämnde Daniel Lanois att han är intresserad av "torra" sound och vill förmedla känslan av hur bandet står i förhållande till varandra när man lyssnar på inspelningen. Detta skapar det typiska ljudlandskap som Lanois har blivit känd för fast utan betoning på det vidsträckta, öpppna soundet.

Adam & Bono, live 2005 Franska actustar.com rapporterar att skådespelaren Saïd Taghmaoui enligt nya rykten ska vara med i samtliga kommande musikvideos tillhörande det nya albumet. Fransmannen har tidigare medverkat i filmer som Vantage Point och The Kite Runner och är dessutom aktuell för medverkan i säsong 5 av TV-serien Lost. Om detta rykte stämmer och vad det i såna fall kan betyda går endast att spekulera om i dagsläget. Kanske följer de samma huvudkaraktär allihop? På tal om videoklipp och fransmän så har Adam lagt upp två nya klipp. Det ena spelades in i södra Frankrike där Edge spelar ett blues-stycke med ett vrickat sound påhejad av Adam själv och i det andra ser vi hur Edges gitarrtekniker Dallas Schoo antecknar detaljer i bandets Dublin-studio med en stillsam, vacker melodislinga i bakgrunden.

Detaljerna kring det avtal som U2 tecknade med konsertarrangören Live Nation tidigt i våras har nu kommit i dagen. Förutom att gruppen har skrivit på för ett 12-år långt avtal så äger U2 drygt 1,5 miljoner aktier i förtaget till ett värde av 10 miljoner brittiska pund. Dessutom säger samma artikel från brittiska My Park Magazine att irländarna kommer att bege sig ut på turné igen under mitten av nästa år. Ännu saknas dock officiellt bekräftade planer för världsturnén så var uppmärksam och kritisk mot eventuella rykten tillsvidare.

U2.se rapporterar färska nyheter om U2:s nya platta och allt omkring på sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

Bono & The Edge, London 2007.

Källor: atu2.com, hmbreview.com, interference.com, actustar.com samt myparkmag.co.uk

2008-10-21 20:42

Forumdiskussioner

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us