Lanois snart bakom mixerbordet

Nästa vecka åker producenten Daniel Lanois till New York för att mixa U2:s nya album.

Daniel Lanois, 2002 I en intervju med den kanadensiska radiostationen 102.1 The Edge berättar den ene av U2:s producenter på den kommande plattan, Daniel Lanois, att han snart kommer att bege sig till New York för att påbörja mixningen av U2:s nya album. Därmed inte sagt att vi kommer att få höra något inom de närmaste månaderna.

Dave Bookman (DJ): Du uppdaterade oss sist du hälsade på i mars och berättade om Marocko. Var befinner vi oss i nuläget med det senaste U2-projektet?
Daniel Lanois: Om en vecka från och med idag så kommer jag att befinna mig i New York för att mixa hälften av U2:s album under två veckors tid. Det är en god startpunkt för en avslutning.

DJ: Edge besökte stan för ett par veckor sen i samband med filmfestivalen i Toronto. Har du sett It Might Get Loud, gitarrdokumentären där han medverkar?
Lanois: Nej, jag har inte sett den men jag var med i Dublin när de höll på att filma några scener och jag har all anledning att tro att den blev bra med tanke på att huvudrollsinnehavarna är så begåvade.

DJ: Så sant som det är sagt. Han nämnde att bandet hade fått en uppenbarelse eller ett inspirerande, kreativt genombrott. Kommer de att fortsätta skriva eller ska du mixa delar av albumet? Kommer de verkligen att försöka sig på att framställa ytterligare material?
Lanois: Som jag sade så kommer den första hälften att mixas under två veckor men man vet aldrig med det där gänget. De jobbar alltid på en idé i sista minuten.

We always welcome those last-minute ideas because in the heat of the moment you never know what's gonna come in. It might be something special." - Daniel Lanois

Daniel Lanois kommer tillbaka till radiokanalen i mitten av november. Redan nu kan du hålla koll på senaste nytt via sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

Daniel Lanois i Marocko med Brian Eno 2007.

Källa: edge.ca

2008-09-27 21:35

Forumdiskussioner

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us