Aktuellt med U2-anknytning september

Brian Eno inreder Hanover Quay, nya detaljer om nästa musikvideo, många olika konsert-rykten dessutom skänker Bono bort utkast till nya låtar.

Brian Eno, Producent Producenten Brian Eno har hittat på ett sätt att göra U2:s Dublin-studio hemtrevligare. I Adams senaste videoklipp på u2.com ser man hur Brian experimenterar med olika gel-filter på studions fönster och över lamporna i taket för att ge mysiga ljuseffekter. Samtidigt diskuterar Bono med Enos kompanjon, Daniel Lanois, om Moment of Surrender. Ta en närmare titt här och klicka sedan på Eno's Gels längst ned i listan med klipp. Trots att U2:s nästa album inte kommer förrän 2009 så skriver italienska u2place.com att det har uppkommit nya uppgifter kring den video man har spelat in den 28 juli 2008 med holländaren Anton Corbijn bakom kameran. Videon kretsar kring en MC-förare som färdas från Paris till Cádiz i Spanien i jakt på horisonten. På vägen dit stannar han på ett vandrarhem. På inspelningsplatsen befann sig två skådespelare och statister på vandrarhemmet för att skapa en "speciell stämning". Detta material kommer att finnas med på en DVD som skall ges ut tillsammans med det nya albumet och det spekuleras även kring en CD+DVD utgåva.

Nyligen skrevs det om att U2 möjligtvis kommer att spela tre till fem kvällar på Croke Park i Dublin men nu hävdar irländska Evening Herald att bandet kommer att återvända till Dublin för att spela på den nya The O2 Arena. Platsen där arenan ligger har U2 redan besökt då de genomförde en rad spelningar vintern 1989 på Point Depot Theatre. Croke-spelningarna avfärdas som "ren spekulation". "Croke Park är en lysande plats att hålla konserter på men de har redan varit där och gjort det. När arenan är färdigställd så kommer den verkligen att vara toppmodern." säger en källa till Evening Herald och The O2 Arena kommer enligt beräkningar att vara färdig för bruk i december 2008.

Given that U2 stage such visually impressive concerts, it really will be the perfect place to cater for that." - Evening Herald

Samtidigt försöker holländska återförsäljare att marknadsföra U2:s spelningar i portugisiska Oporto, problemet är bara att inga konsertplaner är bekräftade ännu. I en kommentar avråder kontaktpersonen för konsertarrangören Ritmos & Blues U2:s fans från att inhandla biljetter förrän en officiell turnéplan har publicerats, vi på u2.se håller förstås med. "Det kommer alltid att vara Lissabon som U2 spelar i och mer än en kväll är ganska otänkbart för Portugal." avslutar han. Desto bättre så ryktas det om att Bono kommer att framföra sin hyllning till den ifjol bortgångne världstenoren Luciano Pavarotti, som bl.a. har spelat in Miss Sarajevo tillsammans med U2 och Brian Eno, på en gala från den jordanska staden Petra den 12 oktober 2008 på vad som skulle ha blivit Pavarottis 73-årsdag. Hyllningskonserten kommer sedan att sändas på TV samt ges ut på DVD och Blu-ray.

Klicka för att se i större format (nytt fönster) En annan av U2:s vänner, den sydafrikanske ex-presidenten Nelson Mandela, fyllde nyligen 90 år och firades med ett stort kalas i Londons Hyde Park. Bono hade skrivit texten till en special-låt som skulle spelas på den stora kvällen men han beslöt sig för att istället kasta skänka bort utkastet till välgörenhet för att tillsammans med The Edge framföra Stevie Wonders Happy Birthday via videolänk. Danska Vipp bad Bono stå för designen av en soptunna från företaget och passande nog så hamnade texten till Mandelas halvfärdiga låt i tunnan som sedan auktionerades bort för drygt 30,000 amerikanska dollar. Ett av de fyra pappersarken från tunnans innehåll har fotograferats och trots att bilden är ganska suddig går det att tyda en hel del av texten. Observera dock att texten nedan inte är 100% korrekt och vissa delar är rena gissningar.

Svart klotter i övre vänstra hörnet:
Not fall/So far
or
?? ?? ??

Tunnare skrift nedanför:
??? the Nelson Mandela
All those who stood together now know this....
that real classic is not a scar on the land
but in the heart of every man, who began as a boy

Bredvid knytnäven som håller i något:
not to resist
a knotted fist
now an open hand
an open face
an open page
And history might
re??ate it's rage

"We as people learn of sound
the songs are in our eyes
gonna wear them like a crown"

Under handen som gör V-tecknet:
a knotted fist
now an open hand
an open face
an open page

Texten som har hamnat på sniskan
The salt in your eyes
tell a story and others
tell every heart
it's as free as is yours

Tjock svart text:
Not good enough 4 the great man.

Senaste nytt om Adams videoklipp, nya låttexter, format och turnéinfo finns på sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

Anton Corbijn med The Edge och Bono.

Källor: u2.com, u2place.com, Evening Herald via atu2.com, Portugal News, blogjordan.com samt vipp.dk

2008-09-23 09:26
Uppdaterad: 2008-09-23 10:23

Forumdiskussioner

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us