Fem spår bekräftade

Q Magazine vet titlarna på fem nya låtar.

The Edge, 2008 I en ny intervju som har publicerats i det kommande oktobernumret av Q Magazine bekräftar The Edge namnen på fem av de låtar som kommer att hamna på U2:s nya platta. Utöver titlarna berättar han lite mer om några av dessa spår och vilka influenser man kan höra.

Musiken har ett "religiöst sound" på vissa spår och nordafrikanska influenser ska också finnas med, besöket till Marocko förra året är anledningen till detta. Skivan är enligt The Edge en balans mellan lite mörkare, tyngre inslag och mer lättsmälta låtar. Material från inspelningarna 2006 med Rick Rubin i legendariska Abbey Road Studios har överraskande nog hängt kvar enligt artikeln. För drygt ett år sedan hävdade The Edge att det kändes "som om det här är ett separat material" och man presenterade inte låtarna för producenterna Brian Eno och Daniel Lanois just då.

We came back with a certain flavour and influence of that trip and a sense of freedom." - The Edge om arbetet i Marocko, 2007

Då intervjun gjordes rådde det oenighet om huruvida man skulle ge ut albumet innan eller efter jul. Eftersom Edge sist befann sig i Dublin för att arbeta på skivan för någon månad sedan och U2 på senare tid har vistats i Frankrike kan man hoppas att bandet nu har bestämt när man ska ge ut skivan. Olika rykten och inofficiella uppgifter pekar nämligen på en utgivning under 2008, d.v.s. innan julhelgen. De flesta låtnamn som bekräftas i artikeln känner man antagligen redan till vid det här laget, däremot har U2 tidigare varit försiktiga med att avslöja ytterligare detaljer om dem. "Att försöka väva samman allting till en sammanhängande trupp är en utmaning men det har potential att bli vårt bästa verk" medger The Edge.

Moment of Surrender är enligt de nya uppgifterna åtta minuter lång och har tidigare beskrivits av Brian Eno som en långsam låt med storslagen atmosfär och den bästa låt han har arbetat på tillsammans med U2. Möjligtvis är det denna låt som beskrevs i fjolårets rapporter från bandets officiella webbplats u2.com som "en storslagen berättelse och verkar vara sju till åtta minuter långt." Get On Your Boots, som irländska Hot Press skrev om nyligen, beskrivs av Edge som "Eddie Cochrane med barbershop stämmor". Han har precis avslutat ett akustiskt pålägg till låten då Q Magazine ringer. Det eventuella titelspåret No Line On The Horizon inspirerades av en ny effektbox från Death By Audio som The Edge berättade om för första gången i vintras. Låten spelades för en amerikansk reporter som skrev "det är en sträv sång som slingrar sig mellan de brutala gitarrexplosioner som framhäver den djupa refrängen". Inte sedan en intervju i Marocko sommaren 2007 har U2 talat om For Your Love, en titel som enligt Bono var provisorisk just då. Nu verkar den dock vara fastställd och The Edge säger att spåret innehåller några av hans bästa gitarrslingor någonsin. Den sista låten som beskrivs har U2 inte berättat något om tidigare. Den heter Breathe och kan möjligtvis bli en av höjdpunkterna på den kommande turnén eftersom Edge beskriver låten som "en massiv live-rocker."

Under A Blood Red Sky, remaster Innan det nya albumet kommer ut är det dags för U2 att ånyo ge ut Under A Blood Red Sky, den här gången med bättre ljud och en konsertfilm från Red Rocks med utökat innehåll. Den som är nyfiken på hur det ser ut kan se en maffig trailer på u2.com. Är det självaste James Bond som har filmat sin resa till södra Frankrike för slöa i solen, eller är det kanske Adam som ska arbeta vidare på albumet? Klicka här för att se alla videoklipp från världens coolaste bassist och leta upp klippet Nice Drive.

Bekräftade uppgifter och rykten samlar vi på sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

Hanover Quay Studios, Dublin 2008.

Källor: u2.com och Q Magazine (via Interference.com)
Tack till Rickard och Peterrrrr för tipsen!

2008-08-31 22:47

Relaterade nyheter

Forumdiskussioner

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us