Ny video & rykten om utgivning

U2 vill filma musikvideo i spanska Cádiz nästa vecka.

The Edge & Larry, videoinspelning 2004 Knappt har de första ryktena om fotografering inför det kommande albumet dykt upp förrän nya uppgifter rörande en musikvideo presenteras. Enligt dessa rapporter från den spanska dagstidningen La Voz har U2 begärt tillstånd om att få filma material i Cádiz som ligger i sydvästra Spanien. Arbetet kommer - enligt de dokument som uppgifterna är tagna - att äga rum kl. 21:00-04:00 mellan den 23 och 24 juli. Namnet på låten som ska användas i denna video är okänt. Man har däremot tagit reda på vad en del av innehållet i videon kommer att bestå av. Material filmat från en motorcykelresa mellan Paris och Tarifa i Spaniens södra spets kommer att inkluderas liksom film från olika platser i Cádiz. Exempelvis kommer man befinna sig på olika torg och stadens marknadsplats. Intressant nog sägs det att bandet inte ska närvara vid detta tillfälle. Det var inte särskilt länge sedan U2 valde att spela in en musikvideo i Spanien. Gruppens första video för Vertigo från det förra studioalbumet How To Dismantle An Atomic Bomb spelades även den in i samma land.

Nästa studioalbum? Samtidigt rapporterar atu2.com att man enligt två trovärdiga källor har fått reda på att det nya albumet kommer att släppas något senare än man hittills har förväntat. Det nya ryktet från dessa källor gör gällande att utgivningen inte kommer att ske i oktober utan först den 18 november. Den observante läsaren märker att detta är samma datum som ett annat av U2:s album, Achtung Baby, släpptes 1991. Även den gången producerades plattan av radarparet Brian Eno och Daniel Lanois. Är det bara ett sammanträffande, tro? Vi återkommer med ett svenskt utgivningsdatum så fort det har blivit fastställt.

A rumor from a reliable source: The new album will be released on November 18. Mark your calendars. In pencil. Until we find out more." - @u2.com.

Vi hjälper dig att hålla reda på alla rykten på sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

U2 - Hanover Quay Studios, Dublin 2004.

Källor: u2valencia.com samt atu2.com

2008-07-20 12:11

Forumdiskussioner

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us