Libanons cederträd

Producenten Daniel Lanois avslöjar ännu en låttitel.

Hanover Quay Studios, Dublin I samband med en intervju av den fransk-kanadensiska tidningen Voir har U2-medarbetaren Daniel Lanois berättat mer om den irländska kvartettens nya verk. Inte långt efter att hans kollega, Brian Eno, berättade om Moment of Surrender kommer nu uppgifter om en ny låt som bandet arbetar på hemma i Dublin. Lanois ska snart återvända därifrån till sitt hemland för att göra ett antal spelningar som ska marknadsföra hans egna album tillika dokumentärfilm Here Is What Is - där även U2 medverkar.

Adam, Auckland 2006, © marie@u2.se"U2:s nya album är praktiskt taget färdigt. Jag är väldigt nöjd med arbetet som har varit. Speciellt basgitarren gör mig stolt." berättar han. Som ett antal gånger tidigare upprepar han att detta kommer att bli ett av U2:s mest storslagna album. Lanois fortsätter med att berätta mer om ett speciellt spår: "Jimi Hendrix besöker mig då och då. Jag har tagit med mig den influensen till studion och det inspirerade mig att prova ett helt nytt koncept. Det märks nog på ett av spåren som heter The Cedars of Lebanon."

U2.se har tidigare rapporterat om hur Hendrix har influerat Lanois och det nya soundet. I januari nämnde han hur gruppen hade inspirerats av trummorna på Hendrix-spåret Crosstown Traffic.

Vilka andra låtar har det talats om? En lista baserad på rykten och uttalanden finner man på sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

Daniel Lanois & The Edge spelar på Vertigo-turnén.

Källa: voir.ca

2008-06-26 23:54
Uppdaterad: 2008-06-27 00:01

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us