Streets bland de bästa gitarrlåtarna

Anrika musiktidningen Rolling Stone har utsett historiens hundra bästa gitarrlåtar.

The Edge live, Joshua Tree tour 1987 För U2-fans är det föga förvånande att The Edge kvalat in på listan med konsertvältaren Where The Streets Have No Name. Det skulle i så fall vara den blygsamma (nåja) placeringen på nummer 28. Samt möjligen den något... målande motiveringen:

"The Edge's kycklingkrafsande salva av ekande gitarrtoner skjuter U2 från Top 40 rakt upp i popstratosfären. Beviset för att hans gitarrstil är lika symbolladdad som Bonos sång: Han spelar för fulla två minuter innan sången kommer in."

Visst finns det andra U2-låtar som innehåller väl så innovativa, eller kanske till och med bättre, gitarrslingor än Streets. Framförd live har den dock en kraft och passion som saknar motstycke i U2's låtkatalog. Få har beskrivit det bättre än Olov i Like a Song-artikeln En ångvält kallad Streets.

Hela Rolling Stones lista, vilken toppas av Chuck Berrys klassiker Johnny B. Goode, finns på tidningens hemsida här och blänkaren om Streets hittar du här. Mer om Edge som gitarrhjälte finns i Biografin här på u2.se.

Källa: Rolling Stone

2008-06-09 13:44
Uppdaterad: 2008-06-09 13:47

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us