Rykte: Album i november?

Spanska fans har talat med Adam Clayton i Dublin.

Adam Clayton, Vertigo-turnén Efter en tids nyhetstorka börjar ryktena återigen flöda. Nyligen kallade U2 till sig två medarbetare sedan lång tid tillbaka. Joe O' Herlihy och Steve Lilywhite - ljudtekniker resp. producent - ska alltså ha anslutit sig till bandet och arbetet med det kommande studioalbumet. O' Herlihy sade till irländska Hot Press att han skulle träffa U2 i Frankrike medan spanska u2valencia.com samtidigt rapporterade att Lilywhite hade tagit sig till Dublin för att antagligen påbörja mixningen av låtarna på skivan.

En del förvirring uppstod men nu kommer ytterligare en uppgift från den spanska fansidan som tyder på att U2 faktiskt slutför arbetet med sin nya platta i Dublin. De rapporterar att de har besökare på plats vid Hanover Quay Studios som har talat med Adam Clayton. Han ska enligt uppgift ha bekräftat att albumet ska vara färdigt om några veckor och att en utgivning av det ännu namnlösa arbetet kan ske i november.

Hanover Quay Studios, Dublin Då det från U2 och deras medarbetare hittils har kommit relativt spridda uppgifter om när albumet ska ges ut bör man som vanligt ta detta rykte med en nypa salt tills ett utgivningsdatum har bekräftats officiellt. Det som dessa uppgifter har gemensamt är dock att de pekar på en utgivning tidigast under hösten. Om det blir under 2008 eller ännu senare beror enligt Joe O' Herlihy på om bandet lyckas hålla tidsplanen de arbetar efter i dagsläget.

Vill du veta mer om U2:s nya album? Kika in på Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

Adam Clayton, Hanover Quay Studios, april 2008.

Källa: u2valencia.com Tack till vår forummedlem JoshuaTree för tipset!

2008-05-24 20:54
Uppdaterad: 2008-05-29 21:30

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us