U2 jobbar i Frankrike

Bandet har kallat till sig Joe O' Herlihy och Steve Lilywhite för vidare inspelningar.

Bono, Hanover Quay Studios 2008 - © marie@u2.se - Joe O' Herlihy har varit bandets ljudtekniker både i studion och ute på turné sedan starten. Han säger till den irländska tidskriften Hot Press Magazine att han ska bege sig till Frankrike för att påbörja sitt arbete kring U2:s nya platta efter en tids inspelningar hemma i Dublin.

"De kände att de var i behov av lite soligt väder när de jobbar på de nya låtarna. Arbetet är i full gång med siktet inställt på en utgivning kring september eller oktober. Vi får se hur det går de kommande månaderna men det är den tidsplan de satsar på. Om den planen håller talar allt för att de turnérar under 2009. De älskar det. Det är deras liv och deras jobb."

Hotpress.com skriver att Joe berättar mer om bl.a. U2 i det kommande numret som släpps på torsdag.

Uppdatering! Steve Lilywhite Spanska u2valencia.com skriver att U2 har återvänt till Dublin idag efter ett litet uppehåll. Med sig har de nu den ene av producenterna, kanadensaren Daniel Lanois, samt Steve Lilywhite. Lilywhite lämnade sin post på Mercury Records för att producera bandets senaste studioalbum, How To Dismantle An Atomic Bomb från 2004. Det är troligt att han nu har tillkallats för att hjälpa till med mixningen av plattan, dock är detta ännu endast spekulationer tills det har bekräftats officiellt. Den spanska fansidans utsände rapporterar att han blivit inbjuden av Bono när han stod utanför Hanover Quay Studios för att höra nya låtar inne i stuidon som beskrivs som "psykadelisk pop". Låten är enligt u2valencia.com instrumental och har afrikanska influenser i början och i slutet. Låten, vars namn tyvärr förblir okänt, beskrivs vidare som att den har en mäktig basgång och Lilywhite verkade uppspelt över spåret i fråga.

U2:s arbete med nästa studioalbum har sedan juni 2007 dokumenterats av u2.se på sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

U2 besöker filmfestivalen i Cannes 2007.

Källor: hotpress.com, samt u2valencia.com

2008-05-19 21:03
Uppdaterad: 2008-05-19 23:41

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us