U2-tribute & covers på gång

Det är flera album som innehåller U2-låtar på gång.

Först ut är samlingen In the Name of Love: Africa Celebrates U2, där en mängd afrikanska artister plockat juveler ur den irländska kvartettens låtskatt. Irish Independent kallar albumet "en långt mer givande samling än vad som framgår vid första påseendet." I stort sett alla medverkande har ignorerat U2:s egna arrangemang och tagit sin egen musikaliska identitet som utgångspunkt - så till den milda grad att det ibland är svårt att känna igen låten.

Eller vad sägs om en One i sambatakt med Keziah Jones? Independent hävdar också att Soweto Gospel Choir ā capella lyckas ta Pride (In The Name Of Love) till höjder som U2 själva knappats lyckats med.

The best covers are those that take a song and move it to another place and that's just what's happened here."
- Irish Independent

Samtidigt är den gamle countrysångaren Glen Campbell aktuell med ett nytt album, även det en samling. Sundsvalls Tidning skriver om hur den 72-årige Campbell "gör som Johnny Cash och söker erkännande hos de yngre generationerna", bland annat genom att göra covers på nyare artisters låtar.

Som U2-fan blir man lite full i fniss över att ett band som funnits med i över 30 år räknas som "nyare," men allt är ju relativt. Lite oväntat är ändå Campbells val av låt. Han har nämligen plockat den starka balladen All I Want Is You, vilken är välkänd för U2:s fans som den fantastiska avslutningen på Rattle And Hum, men ändå inget självklart val för en cover.

Källor: Irish Independent, Sundsvalls Tidning, imwan.com.

2008-05-14 08:21
Uppdaterad: 2008-05-14 08:26

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us