Ny Icons of Music-auktion

The Edge ligger verkligen inte på latsidan.

The Edge, 2007 (klicka på bilden för att se den i större format) Förutom att övervaka remastringen av de tre U2-album som är aktuella för nyutgivning i sommar och delta i arbetet med bandets nya album, är Edge också en av de drivande krafterna bakom uppföljaren till förra årets succé-auktion Icons of Music.

Förra året drog auktionen in miljoner åt välgörenhetsorganisationen Music Rising, vilken stödjer musiker som drabbats av orkanen Katrinas härjningar 2005. Projektet ligger Edge särskilt varmt om hjärtat och vid fjolårets auktion var U2-gitarristens egen Gibson Les Paul ett av de objekt som drog in mest pengar.

Medlemmarna i U2 har enligt uppgift donerat objekt även till årets auktion, men i auktionskatalogen nämns även ett handskrivet poem av Jim Morrison, en av Bob Dylans gitarrer, handskrivna texter av Ronnie Wood, en gitarr signerad av Kurt Cobain och det MTV-pris som Nirvana erhöll för Smells Like Teen Spirit, en uppsättning kraglösa kostymer som använts av The Beatles, en av Miles Davies trumpeter, och mycket mer.

Auktionen, som även i år hålls till förmån för Music Rising, kommer att äga rum på Hard Rock Café vid Times Square i New York City den 31 maj.

Källa: juliensauctions.com

2008-04-13 18:32
Uppdaterad: 2008-04-13 20:36

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us