Gammalt blir som nytt

u2.com bekräftar ryktena om nyutgåvor av bandets tre första album.

Tidigare i år och sent ifjol har rykten gått om att U2 kommer att släppa sina tidigare album på nytt med förbättrat ljud samt speciella utgåvor som innehåller smått och gott till fansen. Igår publicerades så officiella detaljer om utgivningsdatum och format. Denna andra omgång av nyutgåvor, vilken följer upp jubileumsutgåvan av The Joshua Tree, förra året omfattar de tre första skivorna: Boy från 1980, October från 1981 och slutligen War från 1983. Däremot nämns ingenting om en eventuell nyutgåva av liveinspelningen som blev albumet och konsertfilmen Under A Blood Red Sky.

Bandets officiella webbplats u2.com skriver att Universal Music kommer att släppa de nya utgåvorna den 21:a juli och de kommer att släppas i följande tre format:

  • Standardutgåva med enbart en skiva.
  • Deluxeutgåva med samma innehåll som standardutgåvan samt b-sidor, livespår och rariteter.
  • LP-utgåva pressad på 180 gram vinyl.
Universal Music Sverige har tidigare bekräftat att utgivning ska ske även i Sverige dock med något annorlunda datum, nämligen 9 juni för Boy och October samt 23 juni och 7 juli för War respektive Under A Blood Red Sky.

The Edge, Hanover Quay Studios 2004. The Edge har sett över processen med att förbättra de ursprungliga inspelningarna. Förpackningarna för samtliga album har återskapats och utökats med nya kommentarer i texthäftet till varje album samt tidigare icke-utgivna fotografier och kompletta sångtexter.

U2 arbetar som bekant även med ett nytt studioalbum och enligt officiella rapporter från u2.com sägs bandet åter igen vara på plats i Hanover Quay Studios hemma i Dublin efter påskuppehållet. De ska fortsätta arbetet med producenterna Daniel Lanois och Brian Eno som påbörjades i Frankrike och Marocko ifjol. Webbplatsen skriver att arbetet fortskrider bra samt att alla är i god form och njuter av arbetet. Även om det inte beskrivs i detalj hur musiken utvecklats sedan förra året så skriver u2.com att samtliga involverade fortfarande hoppas på att ge ut den nya skivan i år. Rapporten avslutas med att utlova mer information så fort den blir tillgänglig.

Vad hände egentligen i Marocko förra året? Läs allt om alla kända fakta och rykten kring det intensiva arbetet med det kommande albumet på Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

U2:s tidiga år i karriären.

Källor: u2.com - datum för nyutgåvor samt u2.com - tillbaka i Dublin

2008-04-10 17:17
Uppdaterad: 2008-04-10 18:49

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us