Releasedatum för nyutgåvor

Flera tidiga album släpps på nytt i sommar.

Enligt uppgifter från Universal Music, där bl.a. U2:s tidigare skivbolag Island Records ingår, så kommer det i juni att släppas flera nyutgåvor av tidigare utgivna album. Det är den spanska fansidan u2valencia.com som har publicerat uppgifterna efter att Universal har informerat dem om att de spanska releasedatumen har skjutits upp.

Bono vid Red Rocks Amphitheatre De första albumen som skall ges ut på nytt med förbättrad ljudkvalité är debutalbumet Boy från 1980 och uppföljaren October som ska släppas i Spanien den 10:e juni 2008.Därefter är det tänkt att man ska släppa albumet War som liksom livealbumet Under a Blood Red Sky nyligen fyllde 25 år. Dessa båda släpps något senare, den 24:e juni 2008.

Ifjol släpptes en jubileumsutgåva av mästerverket The Joshua Tree som fyllde 20 år. Kort därefter avslöjade U2:s manager Paul McGuinness i en intervju att man planerar att ge ut bandets kompletta diskografi på nytt och det verkar alltså som om det stämmer. Däremot finns det inget i den nya informationen som pekar på att McGuinness utalande om att släppa begränsade upplagor med en konsertdvd, b-sidor och tidigare outgivet material fortfarande gäller utan detta får framtiden utvisa.

Även Universals kontor i Tyskland och Frankrike uppger att remastrade versioner av U2:s tidiga album kommer att ges ut i sommar.


Källor: u2valencia.com, u2tour.de, u2achtung.com.

2008-03-08 20:08
Uppdaterad: 2008-03-25 18:10

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us