Brian Eno har anlänt

Producenten Brian Eno är på plats i Dublin.

Den italienska fansidan u2place.com har publicerat färska foton från Hanover Quay Studios i Dublin och bland dessa finns bilder på Brian Eno. Det är sedan tidigare klart att det blir Brian som tillsammans med den ständige kompanjonen, kanadensaren Daniel Lanois, ska producera det kommande albumet. Samarbetet mellan bandet och radarparet Eno/Lanois inleddes redan 1984 då Brian Eno kallades in för att producera The Unforgettable Fire.

Brian Eno, producent U2 har under en tid enbart arbetat med Daniel Lanois i Dublin. Detta troligtvis p.g.a. att Brian även är en av producenterna bakom det nya albumet från den brittiska gruppen Coldplay. Eftersom Brian Eno nu har anslutit sig till U2 och Lanois får man förmoda att hans uppdrag för de brittiska musikerna börjar närma sig ett slut.

Förutom de nya bilderna på Brian Eno, som anlände till studion tillsammans med sin chaufför Bono, så rapporterar u2place.com att inspelningen av det nya albumet kommer att pågå ett par månader till. Detta enligt ett uttalande från Bono, dock ville han inte specifikt uttala sig om var inspelningarna kommer att äga rum.

Följ gruppens arbete med uppföljaren till How To Dismantle An Atomic Bomb på sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.


Källa: u2place.com

2008-03-06 21:07

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us