Idéer ger upphov till arbete

Producenten Daniel Lanois har pratat med spanska fans utanför Hanover Quay Studios i Dublin.

U2 befinner sig för tillfället hemma i Dublin för att arbeta med efterredigeringen av det kommande albumet. Nyheten spred sig snabbt och togs upp av flera fansidor nyligen, däribland u2.se. Den spanska U2 fansidan u2valencia.com tog tillfället i akt och skickade sina reportrar till Hanover Quay Studios för att få fram det allra senaste nyheterna direkt från källan den 27:e februari och stötte på Daniel Lanois. Detta var vad han hade att berätta:

u2valencia.com: Hur går det med inspelningen av det nya albumet?
Daniel Lanois: Fantastiskt! En hel del innovation, alla är spännande - och spända - nya idéer flödar... Jag tyckte sångaren var väldigt spännande igår.
u2valencia.com: Arbetar du tillsammans med Bono och Edge med produktionen av det nya albumet eller sköter du det på egen hand? Eller improviserar ni?
Daniel Lanois: Tja, vi arbetar på samma sätt som alltid: Alla samlas i ett rum, ropar ut idéer och vi prövar dem. Ibland fullföljer vi en idé vilket kan ge upphov till ännu fler idéer, vi ser oss själva som "idémänniskor". Vi kan förstås spela instrument men veckans motto är "idéer ger upphov till massvis av arbete."
u2valencia.com: Hur skulle du definiera soundet på det kommande albumet?
Daniel Lanois: Om jag måste definiera soundet så är det "spelande för hand och elektriskt".

Ett videoklipp med hela intervjun finns förstås att titta på via u2valencia.com. Den spanska webbplatsen hälsar att de under nästa vecka kommer att publicera en intervju med Bono och The Edge.

De senaste uttalandena om U2:s arbete i Dublin finns på sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.


Daniel Lanois & The Edge

Källa: u2valencia.com Tack till Javier på u2valencia.com för tipset!

2008-03-03 21:50

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us