Rapport från Dublin

Man kan lugnt säga att det handlar mycket om U2 i Dublin just nu.

Cineworld, Dublin 2008-02-20. Foto: Marie//u2.se  (klicka på bilden för att se den i större format) I onsdags fick U2 3D sin Europapremiär på biografpalatset Cineworld på Parnell Street, ett stenkast från Rotunda Hospital där Bono föddes.

Det kalla vädret till trots hade hundratals fans samlats utanför biografen för att försöka få en skymt av celebriterna på röda mattan. ALLA var där; Jim Sheridan, Gavin Friday, U2... och u2.se.

Tyvärr gjorde trängseln det omöjligt att få några bra bilder. Inte heller gav U2 någon konsert som de tidigare gjorde i Cannes. Bono och hans fru Ali Hewson, Edge och hans fru Morleigh Steinberg, Larry Mullen Jr. och Adam Clayton, Paul McGunness och regissören Catherine Owens poserade kort för pressen och försvann sedan in i biografen.

Dagen efter vid Hanover Quay var då mer lyckosam. Larrys trumtekniker och U2:s allt-i-allo Sam O'Sullivan och Edges gitarrtekniker Dallas Schoo fanns på plats och Sam gav sig tid att prata lite med fansen som samlats utanför studion.

Sam sade att U2 har nått slutfasen på inspelningen av sitt kommande album. Man har valt ut de låtar som ska vara med och jobbar nu med efterredigeringen. Tidsplanen är att ge ut albumet i år och bandet kommer i så fall att göra en turné nästa år.

Bono, Hanover Quay studios 2008-02-21. Foto: Marie//u2.se  (klicka på bilden för att se den i större format) Senare dök Bono själv upp. Han såg lite trött ut, men på frågan om det blivit sent kvällen innan sade han "Nej då, inte alls."

Frågan när nya albumet kommer ut besvarade han med ett kort, "När det är färdigt." Inte heller ville han avslöja om albumet har något arbetsnamn.

På fredagen var aktiviteten vid Hanover Quay intensiv men kort. Detta då U2 på kvällen skulle medverka i RTÉ:s program The Late Late Show, i anledning av den nya singeln The Ballad of Ronnie Drew som släpps i Irland den 29 februari. Filmklipp från framförandet av låten finns till beskådande på U2.com.

Recension av U2 3D kommer inom kort. Allt om nya albumet hittar du på sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer här på u2.se.

2008-02-24 17:07
Uppdaterad: 2008-02-25 00:24

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us