Aktuellt med U2-anknytning februari

Dublin verkar vara platsen man ska befinna sig på just nu.

Som u2.se tidigare har rapporterat har bl.a. Bono och The Edge skrivit The Ballad of Ronnie Drew, en hyllningslåt till den cancersjuke irländske sångaren som tidigare varit medlem i folkmusikgruppen The Dubliners. Intäkterna från singeln som släpps inom de närmaste dagarna, dock endast på Irland, ska gå till Irish Cancer Society på begäran av Ronnie Drew själv.

Den två dagar långa inspelningen i Windmill Lane Studios under januari där flera av Irlands främsta musiker deltog fångades även på film och den färdiga musikvideon till den svängiga folkballaden kan nu beskådas på U2:s officiella webbplats u2.com.

Ikväll är det också irländsk smygpremiär i Dublin för U2:s omtalade konsertfilm U23D och naturligtvis kommer bandmedlemmarna att finns på plats bland publiken i salongen. Filmen har efter detta premiär på resten av Irland samt Storbritannien den 22:a februari.

När de ändå är på hemmaplan har U2 klivit in i Hanover Quay Studios för att tillsammans med bland andra producenten Daniel Lanois påbörja inspelningarna av sitt kommande studioalbum. Detta enligt uppgifter från den italienska fansidan u2place.com och spanska u2valencia.com.

Samtidigt har amerikanska Billboard pratat med Daniel Lanois som säger att han tillsammans med kollegan Brian Eno och U2 vill försöka hitta nya stigar att vandra på för att leverera ett mästerverk med en ny ljudbild. Vidare säger Lanois att Bono är laddad till max med idéer om låttexter. "Det finns så mycket material att jobba med. När jag och Brian Eno hamnar i samma rum som de där grabbarna, så har vi kommit på åtta stycken innan det är lunchdags." säger Daniel Lanois när han bemöter ryktena om att arbetet med U2 skulle kunna ge upphov till två nya album.

"Vi har haft en del spännande inledningar via jam sessions och det har blivit dags för oss att tänka 'OK, det där är en ljuvlig språngbräda. Vad vill vi säga med den?'.

The springboards are sometimes melodic, sometimes riff-based, but I can assure you they are exciting." – Daniel Lanois

Daniel Lanois och Brian Eno är producenter samt låtskrivare för det kommande albumet. Övriga fakta och rykten samlas på sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

Bono & The Edge Sundance Film Festival 2008-01-19.

Källor: u2.com, u23d.co.uk, billboard.com, u2place.com och u2valencia.com

2008-02-20 23:03

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us