U2 tar inget för givet

Daniel Lanois ger en fingervisning om det nya albumet.

Den kanadensiske producenten och artisten Daniel Lanois är aktuell med sin dokumentärfilm Here Is What Is, där bl.a. U2 medverkar, som släpps på DVD nästa månad. Ett album med samma namn släpps samtidigt, dock är han upptagen med ett annat projekt för tillfället nämligen arbetet med U2:s kommande album, uppföljaren till 2004 års How To Dismantle An Atomic Bomb. Han har enligt uppgift packat sina väskor och är snart på väg till Dublin för att påbörja inspelningarna med U2. I en intervju med kanadensiska Canoe Jam! berättar Daniel hur det går med det omfattande projektet:

Daniel Lanois, producent "Jag ska arbeta med U2 om en vecka. Vi har haft några väldigt givande jam sessions hittills, varav en i Marocko. Jag är väldigt uppspelt över vad vi har åstadkommit, allihop har ett begär av att bryta ny mark och skapa ett mästerverk. Vi tar ingenting för givet. Vi tror inte att det kommer att bli enkelt, faktum är att det alltid är svårt och jag gillar att arbeta i en sådan miljö. När jobbet är tufft vet man att man tar sig igenom något som inte har gjorts tidigare."

"Jag kan berätta lite grann om de grundläggande inslagen." svarar Lanois på frågan om vilken riktning U2 är på väg mot med detta album varpå han endast ger ett kort svar.

It's very much hand-played but it's also electro." – Daniel Lanois om soundet på det nya albumet.

Daniel Lanois och hans kompanjon Brian Eno har tidigare officiellt angivits som producenter samt låtskrivare för det kommande albumet. Dessa och andra fakta samt en mängd rykten finner man på sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

Bono & The Edge live, London 2007-11-23.

Källa: jam.canoe.ca

2008-02-15 21:40
Uppdaterad: 2008-02-15 21:41

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us