U2:s tidiga album remastras

Får man tro ryktet är flera av U2:s tidiga album aktuella för samma behandling som vi före jul såg resultatet av när det gällde The Joshua Tree.

Inför utgivningen av The Joshua Tree 20th Anniversary Edition nämnde U2:s manager Paul McGuinness till Rolling Stone att man håller på att se över en remastring av bandets hela albumkatalog.

Enligt Albumvote är bandets debutalbum Boy först ut, av vilken en remastrad version skulle släppas redan den 20 maj i år. Albumvote anger inte var man fått den informationen ifrån, men den sammanfaller med uppgifter på brittiska Amazon, vilka också listar utgivning av remastrade versioner av October och War på samma datum.

Vill U2 följa upp jubileumstrenden från den nya The Joshua Tree-utgåvan ligger War extra bra till. Både det albumet och liveskivan Under A Blood-Red Sky fyller nämligen 25 år i år, liksom konsertvideon Under A Blood Red Sky - U2 Live at Red Rocks.

Lite kringfrågningar har visat att våra kompisar på den spanska U2-fansidan u2valencia.com fått uppgifter från spanska Universal att just War kommer att ges ut i en deluxe-version i maj-juni i år.

Kanske U2 också efter många års tjat från fansen äntligen beslutar sig för att ge ut den fullständiga Red Rocks-konserten på DVD? Det vore inte en dag för tidigt.

Inget av allt detta har ännu ens andats om från officiellt håll. Uppgifterna får alltså i dagsläget betraktas som rykten. Vi återkommer förstås så snart vi vet mer.

Källor: Albumvote.co.uk, Amazon.co.uk, u2valencia.com - tack till Javier Vara!

2008-02-10 18:28
Uppdaterad: 2008-02-10 18:46

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us