Vetenskapsmannen och poeten

Ytterligare detaljer har vaskats fram om det kommande albumet av USA Today.

Nyligen intervjuades Bono och The Edge i samband med Sundance Film Festival av en reporter på USA Today. Där avslöjades det bland annat att de båda musikerna tillsammans med de övriga medlemmarna i U2 arbetar på en ny låt som heter No Line On The Horizon. På reporterns blogg publicerades senare ett utkast till artikeln där fler detaljer kring det kommande albumet presenterades:

Alldeles nyss spelade Bono upp en ny låt för mig, No Line On The Horizon, därför att han blev inspirerad av den praktfulla vita solnedgången över bergen. Han sneglar på gitarristen The Edge och säger "Titta Edge, klockan är 18:00" varpå de båda först betraktar de gröna siffrorna på stereon och sedan varandra. Bono förklarar att siffror spelar en viktig roll i samtliga nya sånger när han sätter in en annan skiva som kan vara det första spåret på nästa album. Låten inleds med raden "It's six o'clock...". Sångaren funderar ett tag när jag har berättat för honom om hur talet 316 ständigt dyker upp i mitt liv. Ett ögonblick misstänker jag att han kommer att avfärda fenomenet. Då knycker han istället med huvudet mot gitarristen och säger "Edge's tal är 42".

"Jag upptäckte nyligen att det faktiskt är universums hemliga nummer." säger The Edge. "Vad var det, sa du?" frågar Bono och Edge upprepar sig. Bono låtsas vara bekymrad och säger "Ta det försiktigt, The Edge..." Gitarristen talar om att även om talet dyker upp som "den yttersta frågan om livet, universum och allting" i Liftarens Guide Till Galaxen av Douglas Adams, så har forskare upptäckt att det faktiskt stämmer. Längre än så hinner han inte innan hans kamrat höjer volymen på stereon precis i tid för det skräniga introt och "six o' clock" texten.

Bono sjunger med ett ögonblick och sänker sedan återigen volymen, tittar på The Edge och flinar sarkastiskt. "Förlåt, o du universums mästare, berätta vad du skulle säga oss." The Edge är oberörd av hans väns upptåg och beskriver en matematisk studie om att talet 42 återkommer i formler för massa, energi, fart och andra fysikaliska egenskaper. Det är uppenbart att han är vetenskapsmannen och Bono är poeten även om de båda två verkar finna en mystik i siffror på var sitt sätt.

De senaste uppgifterna kring arbetet med det kommande albumet samlas på sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

Bono & The Edge, Sundance Film Festival, 2008-01-19.

Källa: usatoday.com

2008-02-04 22:55

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us