Across the Universe till Sverige

Nu får även svenska fans chansen att se Bono som Dr. Robert. Dessutom nya uppgifter om en eventuell Spindelmannen-musikal.

Bono i New York 2007, under inspelningen av Across the Universe. Vi har tidigare rapporterat om regissören Julie Tymors nya film Across the Universe, vilken bygger helt på musik av The Beatles. Flera välrenommerade musiker har bidragit med nya arrangemang av Liverpool-bandets välkända låtar, bland andra U2:s sångare och gitarrist. Bono spelar även rollfiguren Dr. Robert i filmen.

Taymor, tidigare mest känd för Oscars-belönade Frida (2002), deltar i år vid Göteborgs filmfestival med Across the Universe. I en intervju berättar hon att anledningen till att Bono kom med i filmen är att hon sedan en tid samarbetar med honom och The Edge för att göra en teatermusikal av Spider-Man.

"De har gjort ett femtontal låtar till den," säger Taymor till TT. "Vi började jobba med den direkt efter 11 september-händelserna. Jag vill utforska vad det är i Spindelmannen-myten som fortfarande är så relevant. Jag hoppas på Jim Sturgess och Evan Rachel Wood (huvudrollsparet i Across the Universe) som Peter Parker och Mary Jane."

Bono sitter ju jämt i telefon och drar in miljontals dollar för att rädda världen, men han kom till filminspelningen och var fullständigt fokuserad. Han hade aldrig agerat förut och var rätt nervös: 'Kan jag göra honom med norra-London-dialekt? Eller irländsk?' 'Nej, då är du ju Bono,' sa jag." - Julie Taymor

Across the Universe har svensk premiär den 22 februari.


Bono i Across the Universe.

Källa: TT

2008-02-02 14:59
Uppdaterad: 2008-02-02 15:07

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us