Ingen linje på horisonten

Bono och The Edge skriver nya låtar.

Inte sedan den 16:e juni ifjol har U2 berättat något nytt om låttitlar till det kommande albumet men i en ny intervju med USA Today i samband med Sundance filmfestival den gångna helgen agerar Bono discjockey och spelar upp två nyinspelade låtar för reportern. Den ena av dessa hoppas bandmedlemmarna hamnar på den nya skivan.

"Får jag störa lite grann? Det finns ett fantastiskt ögonblick i Irland, där vi bor, när havet och himlen antar samma färg och gränsen som skiljer de båda åt försvinner. Jag ser på bergen där borta att det alldeles strax är på väg att inträffa. Jag har precis den rätta låten för att beskriva det... om jag bara kan hitta den." säger Bono och sträcker sig bakom sätet för att plocka fram ett CD fodral som innehåller en skiva med handskriven text på. När han sätter i skivan i CD spelaren fylls bilen av ett tungt gitarrljud. Det är en ny låt som heter No Line On The Horizon som bandet arbetar på för sitt kommande album. "Det där ljudet kommer från en ny effektbox som min gitarrtekniker införskaffade." säger The Edge.

This is a little full on! But it's worth it, just to get a flavour of this. It's only a demo." - Bono om No Line On The Horizon

Det är en sträv sång som slingrar sig mellan de brutala gitarrexplosioner som framhäver den djupa refrängen. "Det här är bara de första uttagningarna." förklarar Bono och byter skiva. Ut strömmar U2:s inspelning av en livlig irländsk folkvisa som handlar om Ronnie Drew, en av grundarna av folkmusikgruppen The Dubliners. Han sjunger tillsammans med sin egen röst från högtalarna men hejdar sig för att påpeka att Sinead O' Connor och Andrea Corr stämmer in till refrängen: "Here's to you, Ronnie Drew" Bandmedlemmarna säger att sången kan släppas som en singel inom de närmaste månaderna.

Då inspelningarna av det nya albumet fortfarande är i fosterstadiet är det inte klart vilken väg bandet ska färdas på med den kommande samlingen av sånger, men Bono och The Edge ger kanske några ledtrådar när de talar om vad de gillar i filmer.

"Glädje är alltid det svåraste, för en artist, författare, eller fotograf att förmedla. Det är omöjligt att åstadkomma till skillnad från förtvivlan, det är inte lika svårt." säger Bono. "Man behöver inte lägga ned lika mycket tid på att försöka summera det." lägger The Edge till. "Ja, det är nästan lite för lätt. För att inte nämna svårmod som vi lider av ibland." avslutar Bono när han tillsammans med The Edge tar farväl och kliver ur bilen för att möta sina fans. De delar samma ansiktsuttryck allihop och det är definitivt inte förtvivlan.

Alla uttalanden, rykten och fakta om U2:s nya studioalbum samlar vi på sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

Källa: usatoday.com

2008-01-22 10:27

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us