U2 på tribut till Ronnie Drew

U2 är några av de artister som medverkar på en tribut till den cancersjuke irländske sångaren Ronnie Drew.

Under två dagar nyligen samlades gräddan av Irlands musiker i Windmill Lane Studios för att spela in den nyskrivna låten The Ballad of Ronnie Drew. Förutom U2 medverkar artister som Andrea Corr, Christy Moore, Sinead O'Connor, Shane MacGowan och Ronan Keating.

Intentionen var först att skriva en låt som Drew själv skulle sjunga, men utvecklades senare till att handla om honom. Låten är skriven av Bono och The Edge tillsammans med Robert Hunter från The Grateful Dead och Simon Carmody från Golden Horde.

"Simon verkade tro att Robert Hunter var en stor fan av Ronnie," berättar Bono, "och föreslog att vi skulle se till att Robert blev involverad i låtskrivandet. Så vi kontaktade honom. Men i ärlighetens namn kan jag inte riktigt minnas hur det gick till. Det måste erkännas att det var lite vin inblandat."

Med medlemmar från The Dubliners och The Chieftains i studion är det föga förvånande är The Ballad of Ronnie Drew går i folk-ton. Bono själv är en av sångarna på låten och Edge spelar spelar tres, ett kubanskt instrument som han enligt uppgift fått i julklapp av sin fru Morleigh.

"När man kämpar mot cancer är humöret viktigt," säger Bono. "Vi vill med den här tributen visa Ronnie hur respekterad och älskad han är."

Källa: independent.ie

2008-01-20 10:49
Uppdaterad: 2008-01-20 10:50

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us