Innovation under 2008

Daniel Lanois pratar om U2 och Jimi Hendrix.

I en intervju med spinner.com säger den kanadensiske producenten Daniel Lanois att det känns som om nästa studioalbum från U2 kommer att bli något alldeles extra.

"Jag skriver tillsammans med Brian Eno och U2. Vi kommer att ge ut ännu ett album som verkar bli en fantastiskt innovativ samling av låtar. Det är något jag är uppspelt över." Lanois säger att man kan få en liten aning om hur det kommer låta genom att titta på vilken musik de sex musikerna har lyssnat på den senaste tiden. "Vi har nyligen lyssnat på inspelningar av Jimi Hendrix." säger Daniel Lanois. "Jag var intressserad av känslan som trummor kan skapa och spåret Crosstown Traffic har ett makalöst trumspår. När vi arbetade tillsammans för ett par veckor sedan så ville vi höra lite av Mitch Mitchells trummande."

Vidare kommenterar Daniel det långa samarbetet med Brian Eno. "Jag passar väldigt bra ihop med Eno. Inom loppet av ett par minuter händer det något i rummet som är speciellt, även när man inte säger något. Vi plockar bara upp våra instrument och sätter igång. Det kan vara jag eller Eno som har en idé eller någon annan i rummet. Vi prövar alla idéerna för att bygga upp en drivande kraft, en slags virvelvind. Vi tackar våra lyckliga stjärnor för att vi har den speciella personkemin mellan oss."

Dessutom skriver den brittiska musiktidskriften Q Magazine i en överblick av det kommande musikåret 2008 att det verkar som om U2 och även det brittiska bandet Coldplay kommer att förnya sig själva. Man kan inte låta bli att fundera över om det möjligtvis är Brian Eno som har bidragit till detta då han har varit involverad i arbetet med bägge gruppers nya skivor.

In the case of Coldplay and U2, at least, the scent of re-invention is in the air." - Paul Rees, redaktör på tidskriften Q.

En sak är i alla fall säker: 2008 kommer att bli ytterligare ett spännande år för oss U2-fans.

Under året kan man, liksom ifjol, hitta senaste nytt om det nya U2 albumet på sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

Källor: spinner.com, news.q4music.com

2008-01-02 22:49

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us