Aktuellt med U2-anknytning V

Lite smått och gott med U2-anknytning medan vi väntar på fler nyheter om det nya albumet. Den här veckans skörd innehåller bland annat rapport från Anton Corbijn om hans kommande U2-bok, Edges framträdande med Paul McCartney och Hoxton Whores remix av U2s Lemon. Dessutom om kampanjen att få Bono vald till USA:s president och George W. Bushs cover av Sunday Bloody Sunday (ja, det är den George W. Bush!).

Corbijn om sin U2-bok
Som vi tidigare rapporterat kommer fotografen och regissören Anton Corbijn snart ut med en ny fotobok som berättar om hans mångåriga samarbete med U2. Corbijn skriver på sin hemsida att han under de senaste månaderna tillbringat all sin tid med projektet.

Bono, Dublin 1986, foto: Anton Corbijn

"De goda nyheterna är att jag verkligen tror att boken kommer att bli sensationell på flera sätt: Först och främst kan jag inte påminna mig någon bok som täcker samarbetet mellan ett mycket framgångsrikt och högt uppskattat rockband och en sorts hyfsad fotograf under 22 år, eller ens kommer i närheten av att täcka en så lång tidsperiod. För det andra har jag en känsla av att så som designen är tänkt kommer boken att bli mycket stimulerande visuellt och jag tror också, men det är utan tvivel en subjektiv åsikt, att innehållet saknar motstycke på det här området.

Det finns så mycket material att välja bland att jag kunde göra en bok som var dubbelt så stor, men för tillfället innebär det format vi jobbar mot att redigeringen blir väldigt hård och att slutresultatet blir en otrolig visuell berättelse, liksom även en historia. Jag kommer att lägga ut en bild av omslaget på min sida någon gång i nästa vecka. Boken kommer ut i slutet av november i år!!"

Edge och Sir Macca på välgörenhetsgala
U2s gitarrist var förra helgen med och firade tioårsjubiléet av den irländska välgörenhetsorganisationen Barretstown, som arbetar till förmån för barn med cancer. Tillsammans med Sir Paul McCartney framförde Edge Buddy Hollys klassiker Peggy Sue.

Förutom födelsedagsfirande syftade galan till att dra in pengar till Barretstown och McCartney donerade den gitarr han använt under framträdandet, vilken inbringade € 55 000 vid den efterföljande auktionen.

Hoxton Whores vs U2
Fansidan u2exit.com har ett klipp med en icke auktoriserad remix av en U2-låt. Det är Hoxton Whores som ger sig på Lemon.

Bono som president?
P. Diddy Rapparen Sean 'P. Diddy' Combs har startat en kampanj för att få unga väljare att utnyttja sin rösträtt i höstens presidentval i USA. P. Diddys metoder är dock något ovanliga: han uppmanar dem som varken stödjer republikanen George W. Bush eller demokraten John Kerry att rösta på Bono.

Engelska The Mirror rapporterar att kampanjen hävdar att U2-sångaren skulle bli en bättre president än någon av de valbara kandidaterna: "Han har arbetat på oräkneliga sätt för att förbättra alla människors liv. Han har nominerats till Nobels Fredspris och han är en underhållande och medryckande talare. Men han är också en fantastisk poet och textskrivare, och han har sinne för humor. Plus att han är en stilig och charmerande man."

Eftersom U2-sångaren inte är valbar skulle röstsedlarna med texten "Bono for President" dock bli ogiltiga. Kampanjens mål är inte heller att få Bono vald, utan att ge de väljare som är missnöjda med sina inhemska politiker en möjlighet att uttrycka detta och ändå gå och rösta.

Bono själv har ju lyckats hålla sig strikt neutral i amerikansk partipolitik. I en TV-intervju nyligen uttryckte han att han inte tar parti för den ene eller andre kandidaten, vilket bland andra kollegan Bruce Springsteen gjort. "Jag älskar Bruce Springsteen, men jag kommer inte att göra sådant. Fast ibland är det svårt för en irländsk rockstjärna att hålla käften."

George W. Bush sjunger Sunday Bloody Sunday
De av oss som minns U2s ZooTV-turné kanske också minns EBN:s montage i inledningen till konserten, där USA:s dåvarande president George Bush Sr. tycktes sjunga Queens klassiker We Will Rock You.

Bush: Vad sägs om att byta jobb? Bono: Så lätt kommer du inte undan. Ge mig mina 15 miljoner till Afrika nu!

Nu har signaturen rx mixat George W. Bushs röst med U2s Sunday Bloody Sunday. Resultatet är inte särskilt snällt mot vare sig låten eller Bush, men hysteriskt roligt! Klippet finns hos audiostreet.net.

2004-09-09 13:33
Uppdaterad: 2004-09-09 21:24

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us