Flytande metall på dansgolvet

U2 fortsätter arbetet med nästa album i södra Frankrike.

I en intervju med brittiska The Independent som har talat med Bono inför World AIDS Day den 1:a december, berättar han om hur det har gått för kampanjen med Product RED. Dessutom passar han på att tala om bandets kommande album. Han säger att han nyligen har spenderat en tid med de övriga bandmedlemmarna i södra Frankrike för att arbeta med gruppens nästa album i den inspelningsstudio som U2 har där.

"Processen har precis börjat, vi spelade in lite material i Marocko tidigare i år. Vi gick allihop på en häpnadsväckande religiös musikfestival i Fez där det fanns helt fantastiska sufist sångare. Det var en riktigt ödmjuk upplevelse för en punkrockare att få lyssna till de här människorna som sluter sina ögon i fyrtio minuter och sjunger de mest sinnrika melodier."

"Vi fick en riad, ett litet hotell med en gårdsplan i mitten och en bit himmel över våra huvuden och gjorde oss hemmastadda där. De stora katalysatorerna i U2's inspelningsprocess, Brian Eno och Daniel Lanois, följde med oss dit. På dagarna arbetade vi och försvann sen ut på stadens blåsiga gator om kvällarna. Det var en inspirerande upplevelse och paradiset för en trummis."

Nu börjar stunden närma sig då det är dags för U2 att försöka förstå vad de har fått ihop. "Polyrythmic" är ordet Bono väljer varpå han skrattar självkritiskt. Han fortsätter: "Världsmusik är det inte men våra fans kommer att märka skillnaden. U2 i chocktillstånd på dansgolvet. Vanligtvis när en U2 låt spelas så töms dansgolvet. Det är inte nödvändigtvis fallet med den här plattan."

There's some trance influences. But there's some very hardcore guitar coming out of The Edge. Real molten metal. It's not like anything we've ever done before, and we don't think it sounds like anything anyone else has done either." - Bono om den nya inriktningen.

Bono hoppas att det nya U2 albumet släpps nästa år. "Vi har tillräckligt med material för två album men det måste vara extraordinärt och jag tycker att det finns sådant material."

U2.se samlar senaste nytt om det kommande albumet på sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

Källor: news.independent.co.uk

2007-12-02 20:16

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us