Bono & Edge spelade i London

Fullkomligt överraskande spelade Bono och The Edge igår ett akustiskt set i London.

Bono & The Edge live, London 2007-11-23 (klicka på bilden för att se den i större format) Det var under Mencap's Little Noise Sessions på Union Chapel i Islington i norra London som de två U2-medlemmarna oväntat äntrade scenen och bjöd på fyra låtar. Bland annat blev detta live-debuten för Wave Of Sorrow (Birdland) som U2 färdigställt för den nya jubileumsutgåvan av The Joshua Tree.

Gästernas identitet var höljda i mystik ända fram tills de introducerades av kvällens värd Jo Whiley som "ett nytt band med stor potential... gitarristen Dave är väldigt nervös... Om han spelar fel så förlåt honom, han är ny på det här. Sångaren är också väldigt blyg."

Låtlista

 • Stay (Faraway, So Close)
 • Desire / I Need You Tonight (snippet)
 • Like A Rolling Stone (snippet) / Angel Of Harlem
 • Wave Of Sorrow (Birdland)

  Bono och Edge spelade som sagt ett akustiskt set, inlett med Stay (Faraway, So Close). Det var första gången på sex år som de spelat den låten - vilken för övrigt fick sin live-premiär på Stockholms stadion 1993-07-31 - och Bono fick läsa texten från ett papper. Han ändrade också texten till "You can go anywhere/ Miami, New Orleans, Belfast and Islington," vilket möttes med jublande bifall från publiken. När låten var slut sade Edge, "Hoppas ni gillar vår nya inriktning."

  När de tog upp Desire lade Bono till delar av INXS Need You Tonight, inklusive textraden "I've got to let you know / You're one of my kind." Efter det började han klappa takten innan han tog fram sitt munspel för Desires distinkta avslutning.

  Bono introducerade Angel Of Harlem med orden "Det här är vår enda jullåt" och efter en tjuvstart då han började sjunga en bit av Bob Dylans Like A Rolling Stone över Edge's gitarriff så gick framförandet bra. Bono passade också på att önska Yoko Ono en god jul.

  Nästa låt presenterade Bono genom att säga "För ungefär 20 år sedan började vi jobba på en låt för The Joshua Tree och vi har precis gjort den klar igår. Den här låten baseras på de erfarenheter som min underbara fru Ali hade i Etiopien."

  You forget that this was the land of the Queen Of Sheeba...I was 25 and it was an extraordinary time to be there...It was an overwhelming experience."

  "Den här låten har aldrig förr spelats live. Tala bara inte om för Larry och Adam att vi gör den... oh, Adam är visst här! Det här är för dig." Sedan spelade de Wave Of Sorrow med Edge på keyboards.

  Som avslutning sade Bono "Tack för er generositet" och efteråt sade Edge, "Jag hoppas att ni inte märkte att vi spelade lite fel här och där, men jag har fått höra att det var okej.... jag kände kärleken."

  Uppdatering:
  Se delar av framförandet på youtube.com:

 • Stay (Faraway, So Close)
 • Desire
 • Wave Of Sorrow (Birdland)


  Bono & The Edge live, London 2007-11-23.

  Källa: u2exit.com

 • 2007-11-24 13:23
  Uppdaterad: 2007-11-27 16:25

  Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us