Mer om The Joshua Trees jubileumsutgåva

Mer ny-gammalt videomaterial och påskägg på den nya Joshua Tree-DVD:n.

I december 1986 reste U2 runt i ökenområdena i sydöstra USA tillsammans med fotografen Anton Corbijn, för att ta bilder till det kommande albumet The Joshua Tree. Bilderna skulle komma att bli vad som än idag troligen är Corbijns mest kända fotoserie och visar bandmedlemmarna i öknen, vid en övergiven stad och vid Harmony Motel.

Medlemmar hos den officiella fansidan U2.com kan nu se ett tidigare tidigare outgivet videoklipp från detta tillfälle, även det filmat av Anton Corbijn. Logga in på U2.coms särskilda Joshua Tree-sida. Möjligen är detta fotot till menyn på DVD:n som hör till jubileumsutgåvan av The Joshua Tree.

Rapporter från USA, där den kom ut igår, meddelar att det på DVD:n finns ett så kallat påskägg med videoklipp från Dalton Brothers framträdande i Los Angeles. Dalton Brothers var ett countryband bestående av Alton Dalton (Bono), Luke Dalton (Edge), Duke Dalton (Larry) och Betty Dalton (Adam).

We play two kinds of music - country and western!" - Alton Dalton.

Det var alltså U2 som under några konserter under Joshua Tree-turnén i USA klädde ut sig och spelade förband till sig själva. Tydligen var det inte många i publiken som insåg att det faktiskt var U2 som stod där uppe på scenen och framförde gamla country-dängor. Som en konsertbesökare uttryckte sig: "De är väl okej, men jag önskar de kunde sluta spela så att U2 kunde börja någon gång."

Vi kan bara hoppas att det påskägget även kommer att finnas med på den svenska utgåvan. Under tiden får vi nöja oss med de här klippen på Youtube.com:

 • Lucille - The Dalton Brothers (Live from Los Angeles 1987)
 • Lost Highway - The Dalton Brothers (Live from Los Angeles 1987)

  Mer om Dalton Brothers här. Till våra amerikanska läsare - för att se påskägget gör så här: på DVD:ns meny, klicka i det vita fältet ovanför "U2". Lösenordet är "Betty."


  Luke och Betty Dalton, 1987.
 • 2007-11-21 08:40
  Uppdaterad: 2007-11-21 17:43

  Relaterade nyheter

  Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us