Bono i TV-intervju

Bono skötte sig väl i en 18 minuter lång intervju med Bill O'Reilly i TV-programmet The O'Reilly Factor på FoxNews natten till torsdag. Trots programledarens ibland ganska kritiska frågor lyckades U2-sångaren hålla huvudet kallt, även om han vid flera tillfällen klart sade ifrån när han hade en annan åsikt än O'Reilly.

De inledde kort om Bonos politiska arbete, hans engagemang i DATA och varför han valt att arbeta över parti- och nationsgränser. Huvudämnet var dock AIDS-krisen i Afrika, vad omvärlden kan göra för att hjälpa till och varför USA borde bidra till att lösa den.

På frågan om varför amerikaner skulle hjälpa de afrikaner som dragit på sig HIV genom att strunta i att skydda sig i samband med sex svarade Bono: "Om du ser en bilolycka, någon som ligger blödande mitt i gatan och det visar sig att det är en rattfyllerist, så skulle du ändå ringa efter ambulansen".

Ingen kan heller påstå att inte Bono är högst medveten om vilka han talar till, i det här fallet amerikanska republikaner och FoxNews tittare i övrigt. Bland argumenten för bistånd till Afrika fick han in kristen etik, bekämpandet av terrorismen och hur villiga amerikaner i allmänhet är att hjälpa till när de väl blivit uppmärksammade på att något är fel. Dessutom lyckade han droppa namn som Arnold Schwarzenegger, senator Jesse Helms och Påven (det sista med viss hjälp av O'Reilly), samt berätta hur mycket han tycker om Amerika.

Intervjun finns utskriven på foxnews.com. Både de och fansidan u2exit.com har också videoklipp från programmet. Även Reuters har en rapport och bild från intervjun.

2004-09-02 14:49
Uppdaterad: 2004-09-03 03:17

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us