U2.se 4 år!

U2.se fyller 4 år idag.

Tiden går fort när man har roligt är ett välkänt uttryck och jag är beredd att hålla med. Tänk att Sveriges största inofficiella hemsida om U2 på svenska vid den här tiden nästa år har funnits tillgänglig i ett halvt decennium! Men nu ska vi inte blicka in i framtiden, utan jag tänkte istället ta tillfället i akt att presentera mina tankar och funderingar kring u2.se så här långt. Jag ser alltid fram emot de här årliga tillbakablickarna och för ett år sedan hade jag bara kunnat drömma om att sitta här och skriva en själv.

Jag stötte på u2.se för första gången av en ren slump när jag surfade på fansidan u2log.com och såg en artikel där det stod något om en U2 hemsida på svenska. Jag trodde knappt mina ögon, men så var det. Mina första minnen var fotomontaget med U2 och Globen och den svenska flaggan med bufflarna från One-videon. Kort därefter registrerade jag mig i forumet, inte under mitt tidigare alias BonoVox som jag hade använt på andra hemsidor under mina tidiga år som U2 anhängare utan Edge89, ett alias som jag fortfarande håller kvar vid idag. Jag förstod så småningom hur många det är i min ålder som tycker om U2, tack för att ni finns! Jag vet inte hur det har varit för andra, men jag kände verkligen avsaknaden av u2.se och dess inverkan på ens dagliga liv under den period ifjol då sidans webbhotell drabbades av en hacker-attack. Så viktig har u2.se blivit för mig sedan starten för fyra år sedan.

W2 spelar live på Debaser Medis, Stockholm Förutom u2.se som har fyllt fyra har många jubileer ägt rum sedan förra 1:a september. Till exempel sminkade vi i våras u2.se i guld och svart för att fira 20-års jubileet av utgivningen av mästerverket The Joshua Tree. Anders bjöd oss på sina tankar kring releasen och Mårten skrev om sin favoritlåt With or Without You i vår serie Like A Song. Vidare har tiden hunnit ikapp Pop som 10 år senare känns bättre än någonsin. Sedan ska vi inte glömma att det i år var 15 år sedan den klassiska ZooTV-konserten på Globen.

Det största födelsedagspartyt hölls naturligvis för U2 som firade 30 år som band på Southside tillsammans med u2.se och W2 i Stockholm för nästan precis ett år sedan. Det blev en sådan succé att alla som ville komma dit och fira sitt favoritband inte fick plats nere i den lilla svettiga källaren. För oss som var där var det dock en oförglömlig kväll eller vad säger ni andra? Sveriges Radios program Musikjournalen hade inte missat detta och uppmanade sina lyssnare att maila in åsikter om bandet och ett grattistal där man fick en snabbgenomgång av U2’s 30-åriga karriär sändes också.

Simon Själv har jag officiellt varit en del av u2.se redaktionen sedan februari och jag togs emot med öppna armar. Det var en ära att jag som tidigare främst varit forummedlem blev tillfrågad om att ta klivet över till den andra sidan av u2.se och om sanningen ska fram så var jag inledningsvis tveksam över hur jag skulle klara av uppgiften så jag svarade att jag naturligtvis var intresserad men att jag ville få tid att fundera över saken först. Tiden gick och det blev februari när ett e-mail hamnade i min inkorg: ”Skulle du vara intresserad av att vara med?” Nu hade jag funderat klart och tackade ja!

Lite drygt sex månader senare så känner jag att jag definitivt tagit rätt beslut det är en sådan härlig stämning som råder på Sveriges största inofficiella U2-sida! Jag ska erkänna att jag kanske gapade över lite väl mycket ibland eller var dåligt påläst om vad som gällde i början men mina kollegor har alltid funnits där och stöttat mig hela vägen. Nu börjar jag komma in i rutinen och jag känner mig riktigt bekväm i mina nya kläder som redaktionsmedlem.

Nu blir det lite om framtiden i alla fall trots att jag skrev i inledningen att jag inte tänkte bry mig om den. U2 är i full färd med arbetet på nästa studioalbum. I de intervjuer som gjorts av den officiella sidan u2.com märker man en uppspelthet från alla parter vilket sannerligen bådar gott! När alla fans har lärt sig varenda ord som sjungs tvekar jag inte på att de snart 50-åriga bandmedlemmarna beger sig ut på vägarna igen ett par månader senare för att bjuda oss på den kick som liveshower ger och som vi såväl behöver emellanåt. Håll er gärna uppdaterade genom att läsa sidan Nästa studioalbum, fakta rykten och spekulationer.

Jag skulle kunna fortsätta att skriva om mina u2.se-minnen ett tag till men som sagt tiden går fort när man har roligt!

Välkommen till ytterligare ett år med u2.se – den inofficiella sidan på svenska om U2.

Simon, Stockholm 2007-09-01
simon@u2.se

2007-09-01 23:54
Uppdaterad: 2007-09-02 19:12

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us