U2 vill skriva nästa kapitel

Daniel Lanois berättar om inspelningarna i Marocko.

Som u2.se tidigare har rappoterat har det gått rykten om att U2 ska medverka i Daniel Lanois' kommande dokumentärfilm "Here Is What Is" där man får följa den kanadensiske producenten i sitt arbete. Rykterna har på senare tid blivit starkare då det har skrivits att man kommer få se bandet tillsammans med Daniel Lanois och Brian Eno i Marocko där de spenderade några veckor för att spela in nytt material. Nu är det ca 2 veckor kvar tills dess att filmen premiärvisas på Toronto International Film Festival som drar igång den 6:e september och i en intervju med Barshots TV berättar Daniel om sina intryck av det nya materialet.

BSTV: Du arbetar som låtskrivare tillsammans med U2 nu. Hur går det till när ni arbetar?
Lanois: Tja, ibland är det som det alltid har varit: Vi tränger ihop oss i ett rum och bandet bara spelar. Det fungerar fortfarande. Men den här gången tänkte grabbarna: "Vad sägs om att plocka in Brian och Danny som har varit med oss i över tjugo år för att se vilka idéer de kan ha om låtskrivande?" Vi kom dit med den inställningen vilket har gett en riklig skörd, det är trevligt att arbeta med grabbarna igen. Vi har skrivit några riktigt bra låtar, jag är avundsjuk på mig själv!

BSTV: Finns det någon märkbar skillnad sen tidigare? Händer det nya saker med bandet?
Lanois: Det känns som om man kom tillbaka till det tidiga 90-talet när vi gjorde Achtung Baby, då lade de in en ny växel. Vi var väldigt sugna på att bryta ny mark och av skapa en ny ljudbild vid den tidpunkten och jag känner den där hungern igen, de vill skriva nästa kapitel. Och det fungerar. När man har drömmar och vill utforska en plats så kan man komma dit i fantasin. Sedan när man väl kommer dit i verkligheten så har man redan kommit över vissa hinder.

I think that's were we are at with the guys, it's great to see them. Everybody's on fire! - Daniel Lanois

Med andra ord får vi förhoppningvis veta mer om arbetet med det nya albumet ganska snart. Den som vill hålla sig uppdaterad kan under tiden läsa senaste nytt på sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer.

Källa: barshotstv.com

2007-08-15 21:35
Uppdaterad: 2007-08-23 16:22

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us