Aktuellt med U2-anknytning juli '07

Vad har Daniel Lanois, Tom Jones och Gisele Bunchen gemensamt?

Även om man som U2 entusiast går i väntans tider just nu så behöver man inte lida av brist på ny musik från U2. I alla fall om man ska tro rykterna som har cirkulerat på nätet de senaste veckorna.

Det kanske starkaste ryktet gäller den kanadensiske producenten Daniel Lanois' nya dokmentärfilm This Is What Is som har premiär på Toronto International Film Festival i september senare i år.

I filmen kommer man få en inblick i hur Lanois arbetar och får bl.a. följa dennes arbete med artister som den irländska sångerskan Sinéad O'Connor, den amerikanske R&B- och soulartisten Aaron Neville samt U2.

I en trailer för filmen kan man bevittna ett samtal mellan Daniel Lanois och hans medarbetare Brian Eno under deras arbete med U2 i Marocko.

Detta satte förstås igång rykten från förväntansfulla U2 fans: Kommer man att få höra något från Marocko-inspelningarna om man ser filmen? Tyvärr kan man bara spekulera i dagsläget.

Nästa rykte gäller den walesiske sångaren Tom Jones som enligt Variety.com ska samarbeta med hälften av U2, Bono och The Edge, på sitt kommande album som ännu inte fått ett releasedatum.

Enligt uppgift är låttexten skriven av Bono och The Edge har skrivit gitarrslingor, men detta är inget annat än ett rykte.

Supermodellen Gisele Bunchen säger i en intervju med det brittiska modemagasinet Vouge att hon har varit i kontakt med Bono rörande ett gästspel i U2's nya video. De kom i kontakt med varandra under ett arbete för Product (RED) en organisation som Bono har hjälpt till att grunda.

Inget har dock bekräftats från officiellt håll ännu och det finns inga uppgifter om vilken låt som den nya videon ska spelas in till eller när den ska släppas.

För den som är nyfiken på rykten och fakta kring U2's arbete med nästa studioalbum hänvisar vi till sidan Nästa studioalbum: fakta, rykten och spekulationer
Källor: 680news.com, weblogs.variety.com, Vouge United Kingdom

2007-07-20 21:23
Uppdaterad: 2007-07-21 04:23

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us