Projekt snarare än nytt album

Irländska HotPress har fått en intervju med The Edge, som säger att U2 arbetar med ett "projekt" snarare än ett album.

U2-gitarristen talade även om varför bandet denna gång valt att söka inspiration i Nordafrika.

"Det var en av de där idéerna som vägrade att försvinna," sade Edge. "Vi var i Fez under en festival för sakral musik, där vi såg några fantastiska artister."

It’s all stuff that just takes you out of your comfort zone, and we seem to thrive in that situation, where expectations are really disregarded and you’re there to explore and discover new things." - The Edge

Han avslöjar också att U2:s nya material inte nödvändigtvis är en uppföljare till How To Dismantle An Atomic Bomb.

"Vi unnar oss lyxen att inte tänka på exakt vad det kommer att bli eller hur det kommer att sluta elller när det kommer att ges ut."

The Edge live, Cannes 2007-05-09 Hela intervjun med The Edge kommer i HotPress 30:de jubileumsbilaga, som kommer ut på Irland den 14 juni. U2-gitarristen kommenterar också den betydelse som tidningen haft, både för U2 och för musiken på Irland.

"Jag tror att den har gjort stor skillnad på det sätt att den på sätt och vis legitimerat den lokala scenen," funderar Edge. "Att se något i tryck är ett bevis på att du verkligen existerar utanför ditt eget huvud, att du är en del av något, något pågående, hur subkulturellt det än må vara."

Till sist en personlig referens från u2.ses sida: "Projekt"? Innebär det att vi har att vänta oss ett nytt Passengers?

Källa: HotPress

2007-06-12 09:43
Uppdaterad: 2007-06-12 21:13

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us