Rapport från Marocko

Det är nu bekräftat att U2 befinner sig i Marocko - tillsammans med några gamla bekanta.

U2 i Fez (klicka på bilden för att se den i större format) Direkt efter premiären av U23D i Cannes flög U2 till Marocko för att jobba med nya låtar tillsammans med Brian Eno och Daniel Lanois, som producerat flera av bandets album.

De har riggat upp en studio i den medeltida staden Fez, där de under de senaste veckorna arbetat intensivt med att skriva och spela in nytt material.

There’s no word on what the new material is for. But they’re on a roll and the ideas are coming think and fast."
- en av U2's medarbetare i Fez

Det här är inte U2:s första besök i Fez. 1991 tillbringade bandet en del tid i staden under inspelningen av Stephane Sedanouis video till Mysterious Ways.

Källa: U2.com

Uppdatering

I en senare rapport från Fez talar Larry Mullen Jr. om hur U2 just nu koncentrerar sig på att skriva nya låtar tillsammans med Eno och Lanois.

"Det här är första gången som vi jobbad med Brian och Dan enbart som låtskrivare," sade han. "Det är en stor skillnad, rätt experimentellt och på något sätt befriande just på grund av det."

Än så länge ges dock inga löften om en eventuell utgivning av det nya materialet.

"Vi har inga planer för den här musiken ännu," sade Bono. "Vi kommer att fortsätta att arbeta med den tills vi kommer till ett stadium när vi inte längre kan låta bli att ge ut den."

Källa: U2.com

2007-06-03 16:49
Uppdaterad: 2007-06-08 15:55

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us