Aktuellt med U2-anknytning IV

Dags för en ny omgång nyheter som i alla fall nästan har med U2 att göra: Bono Fox, Joe Cocker gör One, Bonos dubbelgångare talar ut och Vykort från Edge.

Bono Fox
Som tidigare utlovat kommer Bono att gästa Republikanernas konvent i New York den här veckan. Enligt New York Times kommer han också att medverka i TV-programmet The O'Reilly Factor som sänder från konventet på onsdag kväll. Programmet sänds på Fox News Channel klockan 20.00 New York-tid, vilket innebär klockan 02:00 natten mot torsdag här i Sverige.
Källa: atu2.com

Uppdatering 2004-09-02: För rapport från programmet, se artikeln Bono i TV-intervju, 2004-09-02.

Joe Cocker gör One
Joe Cockers nya album Heart & Soul kommer att innehålla en cover av U2s One. Albumet kommer ut den 27 september och Cockers turné beräknas starta i samma veva.

Fler detaljer om Cockers album finns på Capitol Musics hemsida.

Källa: atu2.com

Bonos dubbelgångare talar ut
Neil McCormick har fått stor uppmärksamhet för sin självbiografiska bok I Was Bono's Doppelgänger. I en artikel med titeln "I Have a Little Shadow…" i The Irish Times den 27 augusti skriver McCormick om sin vänskap med sångaren i världens största band och hur den har påverkat hans eget liv. Artikeln, som vi hämtat från atu2.com, är roligt skriven och innehåller rikligt med U2-anekdoter.

Läs mer om McCormicks bok i vår tidigare artikel Sommarläsning för U2-fans, 2004-07-13. Interference.com har också publicerat en intervju med McCormick. Ytterligare information om boken finns på bonosdoppelganger.com.

Vykort från Edge
Det har väl knappast undgått någon att Edge härom sistens skickade ett vykort till Q Magazine, där han jämförde låtskrivande med att blanda till en salladsdressing. För den som vill ta en närmare titt på vykortet i fråga finns den här länken från u2log.com.

Det verkar dock som om Q har blivit Edges nya brevvänner. Tidningen har tydligen fått ytterligare ett vykort från U2-gitarristen, där han rapporterar hur arbetet med det nya albumet fortskrider. Man börjar undra vad U2 ska med en PR-firma till: Deras gitarrist verkar ju klara av den saken till den blygsamma kostnaden av ett porto.

Källor: u2.com, u2log.com.

2004-08-30 13:15
Uppdaterad: 2004-09-02 21:52

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us