Edgegitarr till salu

The Edge's Music Rising auktionerar ut rockrariteter.

The Edge är som bekant en av upphovsmännen till Music Rising en organisation som har som mål att ersätta förlorade instrument i jazzens huvudstad New Orleans efter orkanen Katrina hösten 2005.

Som ett del i detta meddelade The Edge idag att en auktion kommer hållas på Hard Rock Café i New York den 21:a april. Bland föremålen som auktioneras ut i förmån till Music Rising finns bl.a. John Lennon's solglasögon och Elvis Presley's tidiga skivkontrakt.

Bland U2-föremålen som går under klubban finns den basgitarr som Adam Clayton använde vid inspelningen av videon till Please, en av trummorna som användes under Love And Peace (Or Else), Bono's gröna Gretsch Irish Falcon som han spelat på sedan Elevation turnén och The Edge själv har bl.a. donerat en av sina första gitarrer, en Gibson Les Paul från 1975 som har hängt med ända sedan tidigt i U2's karriär och var en viktig del i arbetet med bl.a. Zooropa.

Alla saker som lagts ut på auktionen (ebay.com).

Jag eftersträvade det där Steve Jones ‘Never Mind The Bollox’ soundet, och jag skaffade en på pricken likadan gitarr. Jag kunde aldrig få till soundet, men jag kom på ett antal låtar med hjälp av det här instrumentet och jag har använt det flitigt sedan dess, både live och i studion. -- The Edge om sin Gibson Les Paul

Källa: Music Rising

2007-03-26 21:42
Uppdaterad: 2007-04-14 19:06

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us