U2s nya album i Time

Det nya numret av Time Magazine innehåller en kort reflektion över U2s nya album, med titeln "Doing what they know how to do best". Tyvärr framgår inte om artikelförfattaren Josh Tyrangiel har fått ett färdigt recensionsexemplar av det nya albumet eller om han, som så många andra, fått höra brottstycken av det. Här är i alla fall hans åsikt.

"De är nu män i en viss ålder och det är inte längre deras strävan att vara något som de inte är. Så det finns ingen crunk rap på det nya albumet, inga gospelkörer eller technoexperiment, inget som möjligen kan missförstås som en medelålderskris. Istället är detta än så länge odöpta album fullt av säker, expansiv gitarrock från mästarna i genren. Alla de gamla tricken - The Edges ekande gitarrtoner, Larry Mullen Jr:s militäriska trummor - fungerar fortfarande, även om Bono har tappat en del av den höga klarhet som han hade i sina hockeyfrilleälskande dagar. Han har fortfarande en enorm säkerhet och de enstaka tillfällen då hans röst bryts gör bara sångerna om de dåliga relationerna (och de är, som alltid, flera stycken) mörkare och mer dramatiska. Sedvänjan borde kräva att U2 skulle börja skämma ut sig snart. Men det blir inte idag."

Källa: Time Magazine

Vågar vi gissa att U2s nya album - framför allt om det blir framgångsrikt - ännu en gång kommer att placera dem på Times omslag? Tillsammans med Bonos framträdanden i den prestigefyllda tidskriften skulle detta innebära att bandet blev den enda rockgrupp som förlänats denna ära vid flera tillfällen, ända sedan det klassiska "Rock's Hottest Ticket"-omslaget 1987.

Läs mer om albumet som placerade U2 på Times omslag 1987: The Joshua Tree.

2004-08-24 03:18
Uppdaterad: 2004-08-28 07:20

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us