Vertigo - singel men inte album

Musikjournalisten, låtskrivaren och författaren Neil McCormick, som dessutom är en gammal vän till U2, intervjuas i det kommande numret av den irländska nöjestidningen HotPress. Han säger att bandets nya album inte heter Vertigo, utan består av en "intressant filosofisk idé som titel och en ganska svår titel".

McCormick hävdar att "det är en hel del kraftfull desinformation i svang, som troligen kommer från dem! [U2] Så albumet heter inte Vertigo och ingen av de låttitlar som folk troligen desperat söker efter på internet finns med på albumet." Han fortsätter: "Jag vet inte om jag får avslöja titeln, om de håller den hemlig har de säkert sina egna skäl för det."

Däremot bekräftar McCormick att den första singeln heter Vertigo. "Den refererar till deras förflutna", säger han. "Bono sjunger vid ett tillfälle 'Hello, hello' och jag sade 'Du har använt den texten förut' och han sade 'Har jag? När då?' och jag sade 'Nå, du använder den i stort sett hela tiden när du får slut på orden! Och på Stories For Boys.' Och den finns på deras första singel. Så deras nya singel hänvisar tillbaka till deras första. Den är som det tidiga U2 draget till det 21:a århundradet. Det är en verkligt spännande skiva."

McCormick fortsätter med att säga att Edge är en musikalisk trollkarl och att det känns som en Edge-skiva. Sedan motsäger han vad Bono tidigare har sagt om albumet: "Det är inte U2s stora rock-skiva; det är kanske tre rocklåtar med, men den vanliga stämningen finns där och de märkliga äventyren och alla låtarna handlar om stora teman."

"De tillbringade två och ett halvt år med att göra den här skivan. Jag hörde skivan, delar av den, för ett år sedan och jag trodde att den var klar. Men man kan inte kritisera hur de arbetar, för de kan alltid ta det hela ett steg längre. Jag tror inte att de kan göra en slit-och-släng-skiva mer. De måste göra en skiva som talar till världen, eftersom världen lyssnar."

Hela intervjun med Neil McCormick publiceras i nästa nummer av HotPress, som kommer ut den 26 augusti.

Källa: u2log.com

Läs mer om U2s nya album på Nya albumet-sidan.

2004-08-20 02:24
Uppdaterad: 2004-08-20 16:50

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us