Aktuellt med U2-anknytning III

Medan Bono och hans fru Ali frotterar sig med amerikanska politiker i Boston och resten av U2 förhoppningsvis avslutar den allra sista finputsningen av det nya albumet får vi hålla till godo med de U2-relaterade nyheter som ändå finns.

Ny DVD med The Ramones
Punkgruppen The Ramones - som har varit en stor inspiration för många artister, inklusive U2 - ger ut en ny DVD med arkivmaterial. Ramones Raw släpps den 27 september i Storbritannien och innehåller konsertbilder, TV-framträdanden, backstagebilder och även material från hemvideor från The Ramones privata arkiv.

Med på DVDn finns även gästframträdanden av bland andra Bono och U2. Den innehåller också ett framträdande av The Doors-gitarristen Robbie Krieger, när denne spelade med The Ramones på Hollywood Palladium i oktober 1992, vilket av Johnny Ramone utnämnts till "en av höjdpunkterna i min karriär".
Källa: interference.com.

Kingdom Come
Billboard rapporterar att Bono har skrivit en ny låt tillsammans med Cyril Neville. Låten Kingdom Come kommer att finnas med på Neville Brothers kommande album Walkin' In The Shadow Of Life, med beräknad utgivning den 19 oktober. Det är inte första gången som Bono och Cyril Neville har jobbat ihop. 1989 skrev de tillsammans låten Jah Love.
Källa: u2log.com.

Stöldvåg mot U2?
Bara några dagar efter det att Edges CD med U2s nya låtar försvunnit tros ytterligare en sak ha stulits från bandets studio i södra Frankrike. Enligt The Mirror har någon lyckats vandra iväg med Bonos solglasögon.

Med tanke på U2-sångarens ökända fallenhet för att förlägga sina tillhörigheter får man dock misstänka att det inte krävdes någon särskilt skicklig tjuv för att lyckas med den bravaden.
Källa: u2log.com.

Vilda rykten i omlopp
Nu när både källor inom och nära U2 har talat vitt och brett om albumutgivning i november och turné 2005 börjar också ryktena bland fansen att ta ny fart.

u2tour.de och u2log.com återger några av de vildaste, som man hävdar stammar från 'anonyma källor inom musikindustrin' och "absolutely nobodies".

 • Europaturnén startar i Nederländerna den 6, 7 och 8 juni 2005.
 • Singeln släpps i Europa den 8 november.
 • Singelns titel är Vertigo, men kan vara All Because Of You.
 • Albumets titel är How To Dismantle An Atomic Bomb, men kan vara Vertigo.
 • "Planerar U2 att filma en video i Liverpool i augusti?"

  Som u2log.com påpekar bör allt detta tas med en rejäl nypa salt. I samma kategori hamnar nog det här albumomslaget som freerecordshop.com lagt ut på sin sida, där man också kan förbeställa U2s nya skiva. Vi kan dock inte rekommendera detta. Som en stor poet har sagt: "Everything you know is wrong".

  Ytterligare fakta, rykten och spekulationer kring U2s nya album och den kommande turnén finns på Nya albumet-sidan.

  Relaterade artiklar:
  U2 bestulna på den kommande skivan, 2004-07-15, uppdaterad 2004-07-16

  Från u2log.com:
  A Nag in Shades, 2004-07-27
  Boston Trotting, 2004-07-27
  Bono performs in Boston and makes tour announcement, 2004-07-28
  Watch Bono sing at DNC, 2004-07-28

 • 2004-07-29 17:23
  Uppdaterad: 2004-07-30 01:27

  Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us