U2 bestulna på den kommande skivan

Nyhets- och U2-sidor rapporterar om att U2 blivit bestulna på en CD innehållande låtar till det kommande albumet. Det var under en fotosession i Nice i tisdags som skivan stals från bandet.

Fransk polis har startat en stor undersökning för att leta reda på den försvunna skivan. U2s manager Paul McGuinness säger att inspelningarna har gått så bra och det vore fel om materialet kom i orätta händer.

Albumet som nu lär vara färdiginspelat beräknas att släppas till hösten. Redan har fans lyckats höra flera låtar, genom att lyssna utifrån studion. Det är ännu oklart om låtarna har spridits via Internet.

Detta är inte första gången som U2 blir bestulna på material innan ett album släpps. 1981 stals Bonos texter till albumet October, 1991 blev U2 av med flera timmars inspelat material som senare spreds på bootlegs, 1997 fanns Discotheque på Internet innan den släppts till radiostationerna, 2000 blev Bono av med sin laptop innehållande texterna till All That You Can't Leave Behind och 2002 fanns flera olika versioner av Electrical Storm på Internet.

Källor: @u2.com och Interference

Uppdatering 2004-07-16:
The Edge berättar på u2.com den 15 juli om sin bestörtning efter stölden: "En stor del av två års arbete försvann med en bit rund plast. Det verkar inte vettigt, men det var precis vad som just hände oss... och det var min CD."

Lucian Grainge, ordförande för Universal i Storbritannien, säger att man ser mycket allvarligt på stölden. "Den saknade CD:n är vår egendom och vi är mycket angelägna om att återfinna den så snart som möjligt. Den franska polisen har varit mycket hjälpsamma när det gäller ärendet."

Källa: u2.com.

2004-07-15 20:51
Uppdaterad: 2004-07-17 01:21

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us