Aktuellt med U2-anknytning II

U2s nya album låter fortfarande vänta på sig, även om man nu tydligen är i efterproduktionsstadiet. Det finns dock andra - musiker, filmskapare och tidningar - som gärna vill använda sig av gammalt U2-material i sina produktioner.

2 Shots
För över tio år sedan skrev U2 låten Two Shots Of Happy, One Shot Of Sad för Frank Sinatra. Tyvärr blev det aldrig av att Ol' Blue Eyes spelade in den, men som alerta U2-fans troligen redan konstaterat har legendens dotter Nancy Sinatra beslutat att - med U2s välsignelse - ge ut låten på sitt nya album From Nancy With Love.

Enligt Billboard är nu även Matt Dusks version av låten aktuell, i samband med den nya amerikanska dokusåpan The Casino. Dusk har även valt Two Shots Of Happy, One Shot Of Sad som titel på sitt nya album. Ett 30-sekunders klipp från Dusks version av låten finns att ladda ner hos iTunes Music Store.

Källor: u2log.com, @u2.com

Punkbandet U2
Bono har vid flera tillfället påpekat att U2s rötter finns hos punkrocken. DVDn och TV-dokumentären Punk: An Attitude spårar punkrörelsens historia och utforskar musiken hos artister som Velvet Underground, Iggy and the Stooges, The Ramones, Sex Pistols, The Clash och U2.

Don Letts, före detta DJ på punkklubben The Roxy i London och medlem av bandet Big Audio Dynamite (som tillsammans med The Pretenders var ett av förbanden vid U2s Joshua Tree-konsert på Eriksbergsvarvet i Göteborg 1987-07-06) kommer att regissera dokumentären som innehåller ovanliga och berömda arkivfoton av punkens stora. Då dokumentären för närvarande är under produktion har inget utgivningsdatum kunnat anges.

Källa: u2log.com

U2-special i Uncut...
Brittiska Uncut skriver att nästa månads nummer kommer att innehålla en U2-special med "Ovanliga och osedda foton, ingående recensioner och kommentarer av Travis, Moby och Starsailor om varför de älskar U2". Det nya numret finns ute i Storbritannien från den 15 juni och bör komma ut i andra länder inom ett par veckor från det.

Källa: @u2.com

...och i Rolling Stone
I det kommande numret av amerikanska Rolling Stone utnämner tidningen "50 ögonblick som ändrade rockens historia". U2s klassiska konsert vid Red Rocks Amphitheatre i Colorado den 15 juni 1983 finns med under titeln "Gamble at Red Rocks".

Vad som kanske inte framgår i videon Under A Blood Red Sky var att den spelningen, förutom att den skulle komma att bli en av vändpunkterna i U2s karriär, hade kunnat sätta punkt för bandets verksamhet. De hade investerat US$25 000 i konserten och videoinspelningen, vilken hotade att helt regna bort.
"Allt vi hade i disponibla inkomster berodde på den konserten", säger Edge. "Om vi inte spelade skulle det vara att kasta bort de pengarna och det hade vi inte råd med".

I numret finns också omslaget från Rolling Stone den 1 oktober 1992, med Bono som Mirrorball Man och artikeln "U2: Serious Fun" som hör ihop med detta. Tidningen uppges komma ut den 24 juni, men troligen dröjer det ytterligare några veckor innan det finns att köpa i Sverige.

Källa: interference.com

U2-biljetter: 60 000 kr
De två biljetter till U2s kommande konsert i Madison Square Garden i New York (datum ännu ej fastlagt) som donerades till The US Ireland Alliance för välgörande ändamål har nu sålts. Slutbudet i auktionen landade på US$ 8 100, vilket idag motsvarar 60 831 svenska kronor. Fast det är klart, det ingick ju middag också.

Källa: ebay

Raka rör från fansen
u2achtung.com har publicerat bilder tagna utanför U2s studio vid Hanover Quay i Dublin den 3 juni. De fans som varit där vet att klotter och hälsningar till bandet är flitigt förekommande. Sällan har de dock bestått av så här klara besked: "U2 mer arbete, mindre semestrar". Kolla in bilderna här.

Källa: u2achtung.com

Se även tidigare artiklar:
Aktuellt U2-skvaller, 2004-05-29, uppdaterad 2004-06-01.
Nytt samlingsalbum från Red Rocks, 2004-05-25
Ska man vara först så…, 2004-05-11, uppdaterad 2004-05-18.
Två U2-låtar i ny film, 2004-05-23.
Aktuella releaser med U2-anknytning, 2004-03-03.

2004-06-10 12:29
Uppdaterad: 2004-06-11 04:54

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us