Live Aid II?

Trots ryktena som cirkulerat i dagstidningar och på internet så har Bono dementerat planer på en uppföljare av Live Aid. Även organisationen DATA gick på tisdagen ut med ett pressmeddelande i frågan.

Reuters medelar från EU-mötet i Dublin (där Bono deltar) idag att Bono dementerat ryktena om en uppföljare till Live Aid nästa år. En konsert skulle inte ge tillräckligt stöd åt Afrika, för tillfället är han ute efter "miljarderna". På mötet i Dublin kämpar han för att samtliga EU-länder ska ge 0,7 % av sin inkomst i bistånd. Idag är det endast de skandinaviska länderna som håller sitt löfte. Vidare säger Bono att en uppföljare har varit i hans tankar men det är inte aktuellt idag.

Nedan följer ryktet från tidigare:

Engelska tabloiden The Sun skrev i söndags att Bono har planer på att organisera ett Live Aid II sommaren 2005, 20 år efter den ursprungliga Live Aid. Enligt tidningen har projektet stöd från Englands premiärminister Tony Blair.

The Sun spekulerar också i vilka artister som kan tänkas medverka på en eventuell konsert och nämner Sir Paul McCartney, Phil Collins, Robbie Williams, Oasis, Coldplay och Radiohead. Enligt tidningen förväntas Bono göra ett officiellt tillkännagivande under den kommande veckan.

Den ursprungliga Live Aid hölls till förmån för de svältande i Etiopien. Den nya konserten sägs stödja de skuldtyngda länderna i Tredje världen, något som Bono länge arbetat för. The Sun skriver att Bono samarbetar med Richard Curtis, mest känd som författare till komediserien Blackadder. Tidningen nämner Hyde Park i London eller Knebworth i Hertfordshire som troliga platser för evenemanget.

Man skriver också att Sir Bob Geldof, som var initiativtagare till den första Live Aid, kommer att samarbeta med Bono och Curtis när det gäller avskrivningen av Tredje världens skulder och att han förväntas bli tillfrågad att vara med och organisera konserten.

Geldof förnekar i ett uttalande på måndagen att han skulle vara inblandad i projektet: "I eftermiddags sade jag till The Sun att det inte var sant. Det här bidrar bara till att underminera strävandena hos dem som oroas av tragedin med fattigdomen i Afrika. Men om premiärministern vill organisera Live Aid II så önskar jag honom lycka till."

Källa: interference.com, The Sun, Reuters.

2004-06-01 12:10
Uppdaterad: 2004-06-10 01:55

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us