U2s manager bekräftar turné 2005

Uppdaterad 2004-05-09.

u2log.com skriver att en av deras läsare rapporterat att BBCs Radio 5 intervjuade U2s manager Paul McGuinness igår torsdag. McGuinness var gäst i programmet med anledning av hans deltagande i Oxford Union-debatten över ämnet "Reality TV is killing Real Music".

På frågan om U2s pågående arbete bekräftade McGuinness att bandet fortsätter inspelningarna av det nya albumet i Dublin och att de nästan är klara. Han sade också att en skiva kommer att ges ut i november och att en turné kommer att starta i Miami i mars 2005.

Källa: U2log.com.

Den här artikeln publicerades först på u2.se 2004-05-07.

Uppdatering 2005-05-09:
I en artikel om stadionrock i Los Angeles Times den 8 maj svarade Paul McGuinness lite utförligare på om U2 kommer att spela på utomhusstadions eller inomhus under nästa turné:

"Det är lite svårt att förutsäga. De har inte gjort klart albumet än och karaktären hos det nya albumet och den nya produktionen kommer att bli avgörande faktorer. Helt ärligt - med U2 är det mer en fråga om vilken sorts musik de vill göra, snarare än om hur höga försäljningssiffror de vill uppnå."

"Självklart är det mycket enklare att spela inomhus och kringarrangemangen är mycket mer kontrollerbara", sade McGuinness. "Nu när det börjar bli accepterat med höga biljettpriser på inomhusarenor, krävs det något mycket mycket bra om man ska ta publiken till en stor utomhusspelning och vi skulle ta mycket allvarligt på det ansvaret. Om vi beslutar att köra utomhus kommer det att bli för att det är värt att göra något i en storslagen skala."

Källa: u2tours.com.

Läs mer om U2s nya album på Nya albumet-sidan här på u2.se.

2004-05-09 12:52
Uppdaterad: 2004-06-10 02:00

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us