U2 och Corbijn i Lissabon

Uppdaterad 2004-05-05.

Äntligen har lite U2-nyheter börjat cirkulera igen, även om de som vanligt mest består av obekräftade rykten. Vad som obestridligen är sant är att U2 befann sig i Lissabon under tre dagar i förra veckan, tillsammans med fotografen Anton Corbijn. Syftet med besöket var att ta bilder till det kommande albumet och lanseringen av detta. Dock uppger Correiho da Manhã att man också spelade in en video som ska släppas samtidigt med den nya skivan.

U2s besök uppmärksammades av den portugisiska pressen, i vissa fall med förstasidesartiklar. Enligt ett citat från Bono gillade U2 att vara i Portugal och vill om möjligt försöka återvända snart för att spela en konsert i samband med bandets nästa turné. Tidningarna upprepar också oktober 2004 som utgivningstidpunkt för det nya albumet.

Jornal Publico skriver att det var Anton Corbijn som valde Lissabon som plats för fotograferingen. Försöket att hålla U2s besök hemligt spolierades när de blev igenkända av några fans vid Praia Grande.

De portugisiska fansidorna u2dot.com och u2portugal.com har pressklipp om besöket. interference.com har översatt de portugisiska artiklarna till engelska.

Källor: interference.com, @u2.com, u2log.com.

Stämmer Correiho da Manhãs uppgift om videoinspelning så innebär det troligen att U2 nu har valt vilken låt som ska bli den första singeln från det nya albumet och därför även spelat in videon till den. Det kan dock också vara fråga om en bonus-DVD, som släpps tillsammans med albumet - kanske i begränsad upplaga under en bestämd tid (har vi hört det förr?). Dessutom är det möjligt att regissör till en eventuell video är just Anton Corbijn, som tidigare regisserat bandets videor till One, Please och Electrical Storm. Än så länge saknas dock officiell bekräftelse på att någon videoinspelning ens ägde rum i Portugal.

För mer information om Anton Corijn och hans samarbete med U2, se artikeln Corbijn i Skellefteå. För mer fakta, rykten och spekulationer om U2s nya album, se Nya albumet-sidan här på u2.se. Den uppdateras varje gång vi får ta del av nya fakta eller något sånär trovärdiga rykten.

Denna artikel publicerades ursprungligen på u2.se 2004-05-03.

Uppdatering 2004-05-04:
Den portugisiska fansidan u2portugal publicerade idag en artikel på engelska om U2s besök. Den innehåller rapporter om bandets aktiviteter, vilka platser de besökte i Portugal, foton och uppgifter om det kommande albumet. De skriver också att uppgiften om att U2 spelade in en DVD som ska släppas samtidigt med det nya albumet härstammar från en person i bandets stab.

Uppdatering 2004-05-05:
En portugisisk U2-fan har publicerat sina privata bilder av bandet på fansidan u2dot.coms, forum. Där finns några mycket bra närbilder, följ den här länken.

2004-05-07 15:08
Uppdaterad: 2004-05-07 22:08

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us